Tesla, 2024 yılı içinde 50.000 Semi üretimi yapacak.

Tesla geçtiğimiz günlerde elektrikli tır modeli Semi için açıklama yaptı. 1 aralıkta ilk örneğin tanıtılacağı duyurusu yapıldı. Elon Mask Tesla Semi’yle ilgili olarak, araç üretimini artırmak için yeterli zamanın olduğunu ancak 2024 yılı için 50.000 Semi üretmeyi planladıklarını ifade etti. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Tesla Semi teslimatları bu yıl başlayacak

Tesla 2024 Yılında 50.000 Adet Semi Üretecek

Şirketten gelen haberlere göre aracın planlanan üretim tarihinden daha erken üretime başlayacağını söyleyebiliriz. 50.000 adet Semi üretmek Kuzey Amerika hedefi olarak değerlendirilmekte. Fakat diğer ülkelerinde pazarları hesaba katıldığında bu modelin daha fazla üretileceğini düşünmekteyiz. Böylelikle ilerleyen dönemlerde şirket Avrupa ya da Asya’da tır üretim merkezi kurmayı düşünecektir. Aracın teknik bilgilerine değinecek olursak 800 km menzil üreten toplamda 37.195 kg ağırlık taşıma kapasitesine sahip aracın teslimatları yapılacaktır. İlerleyen süreç içinde 483 kilometre sürüş menziline sahip versiyonun da üretime gireceğini söyleyebiliriz.

Aracın ilk örneklerinde 2170 tipi pil hücreleri bulunacaktır. Tüketim verileri ise 1,24 kWh/km’den az olacak. Böylece batarya paketi 1.000 kWh’in altında olacaktır. Şirket tır üretiminin ardından ABD’de yer alan en büyük tır üreticileri arasında olacak. Taşımacılıkta geleceğin tasarımı olarak görülen Tesla Semi yola çıkmak üzere hazırlanıyor. Araca şimdiden büyük bir ilgi var. Çünkü araç performans ve menzil konusunda oldukça iddialı. Ayrıca 3 yılda 200 bin dolar yakıt tasarrufu sağladığı yönünde söylentiler var. Modelde 480 ve 800 km kadar menzil sunan bir pil paketi mevcut. Fakat şirket menzili 1000 km seviyesine ulaştırmayı hedefliyor. Bu noktada yeni bir seçenek geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak Tesla 2022 bitmeden Türkiye pazarındaki yerini alacak. Ancak Semi modeli ilk aşamada Türkiye’ye gelecek araçlar arasında olmayabilir. Araç arka aksa yerleştirilen ve birbirinden bağımsız olan üç farklı motordan güç almakta. Araç boş bir halde 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 5 saniyede ulaşmakta. Elektrikli kamyon modeli Tesla Semi, Regen sistemiyle adeta fren pedalına basmaya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor diyebiliriz.

Sizler Tesla Semi modeli hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında da düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here