Tesla şirketi bildiğiniz üzere CEO’su Elon MUSK olan ve kısa süre içerisinde barındırdığı teknolojiler sayesinde birçok köklü otomotiv firmasını tahtından etmiş bir şirkettir. Özellikle bu kadar teknolojiyi köklü firmalara göre nispeten uygun sunması şüphesiz tercih edilmesini sağlamıştır. Şimdi de Tesla uygun fiyatlı bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor.

Tesla CEO’su Elon MUSK Çarpıcı Açıklamalar Dile Getirdi

tesla uygun fiyatlı aracı

Tesla şirketi CEO’su Elon, açıklamada bulundu. Tesla Model 3 Y’nin de altında bulunacak bir elektrikli araç üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu aracın muhtemelen üretim hacminin tamamını kaplayacak bir araç olacağını belirtti. Buradan anlaşılan üzere, Tesla uygun fiyatlı bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor.

Şirket toplamda 25.000 dolara satışa sunulabilecek bir elektrikli model üretmeyi planlıyor. Daha önce bu modelin Çin’de üretilmesi planlanmıştı fakat bazı olumsuzluklardan sonra bu fikir rafa kalkmıştı.

25.000 dolarlık proje, Tesla Model 3’ten bile önce tasarlanan ve en çok beklenen projelerdendi. Hatta Elon MUSK  2020 yılında “Bundan 3 yıl sonra 25.000 dolarlık bir elektrikli araç yapabileceğimizden eminiz” demişti. Tesla daha sonra bu projeyi ikinci plana atıp, SEMİ ve Cybertruck projelerine odaklanmıştı.

Tesla’nın hali hazırda satışta olan modeli, Model Y artık 63.000 dolardan alıcı buluyor. Tesla Model 3 ise 35.000 dolara satılması bile artık imkânsız oluyor. Yakın zamanda güncelleme alan Tesla Model S ise 105.000 dolardan alıcı bulacak.

Uygun Fiyatlı Yeni Araç Maliyetlerin Bile Altında Kalabilir

tesla uygun fiyatlı aracı

Yeni araç 35.000 dolar bile olsa maliyetlerin çok altında kalacağı belirtiliyor. Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla’da yüksek performanslı araçlarının fiyatlarını yükselterek, buradan kar edebilir. Şu anki duruma bakacak olursak, bu fiyatlara araç üretmek artık çok zor gibi görünüyor. Ayrıca Avrupa’da baş gösteren hammadde ve enerji sıkıntıları bu hedefin çok daha ileri bir yıla sarkacağını gösteriyor.

Her ne kadar üretim maliyetleri fazla gözükse de bu araç üretildiğinde bile çok fazla rakiple karşı karşıya kalacak. Fisker Pear adlı araç 29.000 dolar gibi bir fiyata 2024 yılında satışa çıkacak. Sono Motors ise, 25.000 dolara bir elektrikli araç ortaya çıkardı. Buradan anladığımız üzere diğer otomobil şirketleri de 25.000 dolar civarında elektrikli araç üzerinde çalışıyorlar.

Eğer 25.000 dolarınız olsaydı elektrikli Tesla’yı tercih eder miydiniz?  

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here