Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi yani kısaca NHTSA, Tesla Model S’nin 2012-2015 modelleri arasındaki ekran arızalarına ilişkin bir araştırma başlattı. Tesla araçlarında bilgi-eğlence ve arka görüş kamerası ekranını da alabilen flash bellek arızası yaşanabilir. Hatta bu problem geçmişte Tesla sahiplerinin şikayet ettiği bir konudur. Sorun potansiyel olarak tahmini 159.000 Tesla’yı içerebilir.

NHTSA Tesla Ekran Çalışması

NHTSA, Model S’deki Tesla dokunmatik ekranlarıyla ilgili sorunlara yönelik araştırmasını geliştirdi. Şimdi incelemenin “mühendislik analizi” aşamasında. Bir sonraki adım geri çağırma olacaktır.

NHTSA Tesla Ekran İncelemesi
NHTSA Tesla Ekran İncelemesi

Ayrıca sorundan etkilenen tarih aralığını ve araçları genişletti. NHTSA, etkilenen ürünlerin model yıllarının artık 2012–2018 Model S ve 2016–2018 Model X olduğunu belirtiyor. Ajans, dokunmatik ekran sorunuyla ilgili 12.523 iddia ve şikayet aldığını belirtiyor. Tesla, sorunun etkilerini azaltmak için aygıt yazılımı değişikliklerini içeren bir kablosuz güncelleme yayınladı.

Tesla Model S
Tesla Model S

Tesla serisinin belirleyici unsurlarından biri, gösterge paneline oturan büyük dokunmatik ekran. Dijital gösterge paneline geçiş, yalnızca bir araçtaki fiziksel parçaların sayısını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda zaman içinde yükseltilebilen bir arayüz oluşturur. Dokunmatik ekran kırılıncaya kadar hepsi iyi ve şık. Bazı eski Tesla sahipleri için, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) konuya ilişkin bir ön değerlendirme başlatmasını yeterli hale getirdi.

Tesla Ekran Hatası Çok Tehlikeli Sonuçlara Yol Açabilir

NHTSA’ya göre, sorun 2012’den 2015’e kadar üretilen Model S arabalardaki Medya Kontrol Birimi (MCU) dokunmatik ekranını etkiliyor ve tahmini 63.000 aracı etkileyebilir. Ajans, dokunmatik ekran arızalarının bir kusur olup olmadığını araştırıyor. Aracın birçok özelliği MCU tarafından barındırılırken, NHTSA’nın endişelendiği şey arka görüş ekranı. Sorun açıklamasında, “Dokunmatik ekranın arızalanması, geri vites seçildiğinde arka kamera görüntüsünün kaybolmasına neden olur ve bu da geri giderken arka görüşün azalmasına neden olur.” bu şekilde yer alıyor.

Tesla Ekran Hatası
Tesla Ekran Hatası

Yıllardır bazı sahiplerin başına bela olan sorun, ekrana güç veren Nvidia işlemcide bulunan bir flash bellek cihazı. Hafızanın programlanabileceği ve silinebileceği sınırlı sayıda zamanı vardır, ancak Tesla’nın sistemi her gün bu hafızaya yazar. Ortaya çıkabilecek sorunlar, başlatma sırasında ekranın daha yavaş yükleme sürelerini, MCU’nun daha sık sıfırlanmasını, hücresel bağlantının aralıklı olarak kaybolmasını, navigasyon kaybını ve sonunda MCU’nun arızalanma olasılığını içerir. Bu, yedekleme için bir sorun, ancak aynı zamanda büyük bir acı çünkü iklim kontrolleri ve şarj kontrolleri de MCU’nun bir parçası.

NHTSA’ya göre, ekrana yönelik toplam 11 şikayet çeşidi var. Ancak sorun, sahiplerinin yıllardır kabul ettiği bir konudur. NHTSA’nın soruşturma duyurusu sadece 2012’den 2018’e kadar Model S araçlarını kapsarken, belge aynı Nvidia işlemci ve bellek kurulumunun yaklaşık 159.000 2012–2018 Model S ve 2016–2018 Model X Tesla’da olduğunu kabul ediyor. Tesla 2018’de yeni bir MCU tanıttı ve şirket kısa süre önce eski MCU’nun yerine bir MCU 2 ile 2500 $ ‘lık yedek parça sunmaya başladı.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here