VW Grubu, Audi, Porsche ve Bentley markaları için kod adı ‘Landjet’ olan bir elektrikli amiral gemileri inşa edecek. Handelsblatt’a göre, üç varyasyon da Almanya’nın Hannover kentinde monte edilerek üretime başlayacak.

Artemis Projesi planının bir parçası. Yeni Audi başkanı Markus Duesmann, ” Audi için yeni bir deniz feneri projesini rekor bir sürede hayata geçireceğini ” ve “çok verimli bir elektrikli otomobilin 2024 yılında yolda olması planlanıyor. ” Projenin en geç 2024 yılına kadar seri üretime geçmesi gerekiyor ve plana göre bir Porsche ve Bentley türevinin sonunda onu takip etmesini gerektiriyor.

‘Landjet’ EV Audi Logosunu Taşıyacak

Volkswagen grup aracılığıyla geliştirilen Audi’nin Artemis projesine göre bu araç çok büyük olacak. Hatta ‘Amiral Gemisi’ olarak adlandırılan arabanın yedi koltuklu olması bekleniyor. Post New Topic Avrupa raporlarına göre Audi’nin fabrikaları çok küçük olduğundan, Hannover, VW’nin esas olarak ticari araçlar ürettiği yerdir. Bir grup yöneticisi, “mevcut Audi fabrikalarındaki üretim tesisleri Landjet için çok küçük olduğu” için üçü de aynı fabrikada üretilecek.

'Landjet' EV Audi Logosunu Taşıyacak
‘Landjet’ EV Audi Logosunu Taşıyacak 

Bir VW Group yöneticisi Alman gazetesine verdiği demeçte, “Landjet, Hannover’de oldukça hızlı bir şekilde seri üretime geçebilir ve bir Audi fabrikasından daha az ek çaba ile başlayabilir” dedi. Hanover, VW’nin aynı zamanda 1960’ların klasik Microbus’ına tamamen elektrikli olan ID Buzz’ı da üreteceği yerdir. Hannover fabrikası sistemleri (boyama, üretim) daha büyük araçlar için uygundur.

'Landjet' EV Amiral Gemisi
‘Landjet’ EV Amiral Gemisi

Amiral Gemisi Performansı

Üretime girdiğinde, ‘Landjet’in 650 km’lik (404 mil) tam elektrikli bir menzil sunması bekleniyor. Audi’nin otomobil versiyonunun 2024’te piyasaya sürülen ilk versiyon olduğu söyleniyor, Porsche ve Bentley amiral gemisi daha sonra gelecek. Şu anda, ‘Landjet’in SUV benzeri bir gövdeye mi sahip olacağı yoksa daha büyük bir sedan mı olacağı belli değil. Markanın üç varyasyon sunması nedeniyle SUV olabileceğini tahmin ediyoruz.

Amiral Gemisi 'Landjet' performans özellikleri
Amiral Gemisi ‘Landjet’ performans özellikleri

Geçen hafta VW Grubu, Hannover’deki diğer grup markaları için hiçbir ayrıntıya girmeden üç elektrikli “D-SUV modeli” üreteceğini söyledi. Handelsblatt, yeni nesil Tesla Model S için doğrudan bir rakip olan üretim ‘Landjet’in bir sedan olacağını iddia etse de, bu açıklama SUV hipotezini destekliyor.

Bu arada Bentley CEO’su Adrian Hallmark, şirketinin 2025 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığı SUV şeklinde gelecekteki bir EV amiral gemisi hakkında konuştu.

2. El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here