Günsel EXPO 2020 MUSİAD İçin Yerini Aldı

0
729
güsel expo 2020'de

Yavru Vatanın yerli otomobili Günsel EXPO 2020 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ticaret fuarında yerini aldı. Türk mühendisler tarafından, Yakın Doğu Üniversitesin’de geliştirilen otomobil fuarın en önemli konularından biriydi.,

Yurtdışındaki ilk lansmanı anavatan Türkiye’de yapılmış oldu. Yüzde 100 elektrikli B9 modelinin de test sürüşleri gerçekleşti. Prototip KKTC bayrağını, toprağını ve gökyüzünü imgeleyen renklerde görücüye çıktı. Günsel, fuara B9 dışında diğer modeli olan J9’u da getirdi.

Türk mühendisler tarafından üretilen elektrik bataryası da fuarda yer aldı. Batarya hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Seri üretimi 2021’in son çeyreğinde başlaması beklenen Günsel’in üretim kapasitesinin 2025’te yıllık 30 bin adede ulaşacağı düşünülüyor.

350 KM MENZİL

EXPO 2020 için konuşan Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, otomobilin 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, 160 Türk mühendis ve tasarımcısının 1,2 milyon saat çalışarak Günsel’i bugüne getirdiğini söyledi.

Günsel’in menzil ve performans özelliklerinden de bahseden Prof Dr Günsel, tek şarjla 350 km yol gidilebildiğini ve, 0-100 hızlanmasının 8 saniye olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Günsel, “Tasrımı, mühendisliği, yazılımı tamamen bize ait olan, KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi’nde üretilen Günsel, Türk dünyasının arabasıdır.” dedi.

Fuara 3 araçla katıldıklarını dile getiren Günsel, hedefin 2021’in son çeyreğinde KKTC’de seri üretime geçme olduğunu söyledi. Ayrıca fabrikanın ikinci fazının inşaatının başladığını bildirdi.

Günsel, “Biz B segment bir aracız. Öncelikle elektrikli araçları ulaşılabilir fiyat politikasında tutmayı hedefliyoruz. KKTC’den tüm dünyaya Günsel marka araçlarımızı ulaştırmak, adeta ‘Pazarda biz de varız, KKTC de var’ diyebilmek için çalışıyoruz. B sınıfı araçların en ekonomiği olmayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

Hem Türkiye hem de KKTC’de üretilen parçaları yerli olarak kabul ettiklerini vurgulayan Günsel:

“Şu an yüzde 70 gibi bir yerliliğe sahibiz. Şunu da unutmamak gerek: Yerli yüzdenizi koruyacaksınız diye maliyeti de artırmamak gerekiyor. Aslında ne kadar yerli sorusunu sormaktan vazgeçmeliyiz. Günsel de, Türkiye’nin Otomobili de yerli ve bizim. Biz dünya yollarında ikisini de Türk markası olarak göreceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here