Lamborghini Aventador Ultimae ve SVJ güçlerini göstermek için yarıştı.

İki dev araca da performans açısından bakıldığı zaman Aventador Ultimae, SVJ’den 10 daha fazla beygir gücüne sahip. Araçların arasında belirli bir güç farkı olsa da SVJ bu farkı ağırlık noktasında kapatıyor. Söz konusu hızlanma olduğunda ise her iki araçta bu konuda performans bakımından benzer gözüküyor. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Lamborghini Aventador Ultimae ve SVJ Drag Yarışında İşte Detaylar

Araçların resmi kayıtları incelendiğinde iki aracında 0-100 km/s hızlanma süresini 2.8 saniye olduğunu biliyoruz. Fakat yine de belirtmek gerekiyor ki, Ultimae’nin 355 km/s azami hızı SVJ göre fazla. Bu noktada akıllara Ultimae’nin söz konusu yarışı kazanacağı gelmekte. Ancak yine de bu kesin bir gösterge değil. Çünkü hızlanma açısından her iki araç incelendiğinde, hızlanma sürelerinin birbirlerine denk olduğunu göreceksiniz. Yarış YouTube üzerinden carwow isimli kanal tarafından paylaşıldı. Yarış sonucuyla ilgili herhangi bir detay belirtmiyoruz.

2018 Lamborghini Aventador S

Sizlere yarışacak araçlar hakkında bilgi verelim. SVJ ile başlayacak olursak, 770 hp ve 720 Nm tork üreten 6.5 litrelik V12 olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca dört tekerlekten çekişe sahip. Araç 1525 kg ağırlığında diğer araca kıyasla daha hafif olsa da oldukça pahalı bir fiyatı var. Ultimae ise 6.5 litrelik V12 ile donatılmıştır. Ayrıca güç çıkışı 780 hp’ye yükseltilmiştir. Gücü oldukça yüksek ve ağırlığı da var. Araç 1550 kg gelmekte. Aracın değeri ise 540 bin sterlin olarak bilinmekte. Yarışta ekstra beygir gücü bir fark yaratacak olabilir mi? Yoksa SVJ’nin daha hafif oluşu yarışı kazanmasında ona avantaj sağlayabilir mi? Araçlar yarışırken tüm avantaj ve dezavantajlarını fark edeceksiniz.

Adeta devlerin sahnede olduğu bu yarışı izlemenizi öneriyoruz. Her iki aracında performans ve hız açısından tartışılamayan bir başarısı var. Lamborghini meraklıları bu iki devin karşı karşıya geldiği yarışı mutlaka izlemeliler. Yarışın linkini sizlerle paylaşıyor olacağız.

Sizler Lamborghini Aventador Ultimae ve SVJ araçlarının drag yarışında karşı karşıya gelmeleri konusunda neler düşünüyorsunuz? Öneri ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında da fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Lamborghini Aventador Ultimae & SVJ Drag Yarışı

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here