Lamborghini, Elektriğe Büyük Yatırım Yapacak

Otomotiv endüstrisindeki hızlı ve büyük değişim devam ediyor. Bu hızlı değişimin bir parçası olan son marka ünlü İtalyan firma Lamborghini oldu. Lamborghini elektriğe büyük yatırım yapacağını açıkladı. Firma, 2024 yılına gelindiğinde sadece hibrit ve elektrikli araç üreten bir yapı kurmayı planladığını duyurdu. Böylece içten yanmalı motorlara veda eden son spor otomobil markası Lamborghini oldu.

Ne Kadar Yatırım Yapıldı?

Volkswagen’in sahip olduğu İtalyan otomobil şirketi, Salı günü yaptığı açıklama ile hibrit ve elektrikli araçlara 1.5 milyar Euro (güncel kur ile 1.3 milyar £, 1.8 milyar $) yatırım yaptığını duyurdu. Yapılan açıklamada; markanın SUV modeli Urus, geçmişten gelen öncü modeller Huracan ve Aventador’un 2024 yılına kadar hibrit olacağı belirtildi. Ayrıca tamamen elektrikli bir modelin daha piyasaya sürüleceği söylendi.

Lamborghini Başkanı Neler Söyledi?

Lamborghini başkanı ve CEO’su, şirketin elektrifikasyon planının “DNA’mıza her zaman sadık kalarak daha sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacağını” söyledi. Başkan, elektrikli bir otomobilde V12 hissiyatı yaratmanın zor olacağını kabul etti. Sözlerine şöyle devam etti, ‘’Elektrik çağında sportifliğin ne olduğunu tanımlamalıyız. Menzil en önemli öncelik, bu konu üzerine çalışmalıyız.’’ dedi.Stephan Winkelmann

Tamamen elektirkli olacak modelle alakalı da konuşan Winkelmann; modelin ne şekilde olacağının belli olmadığını ancak tasarım açısından göz alıcı, 2 kapılı ve 4 koltuklu bir model olacağını ekledi. Buradan gelecek yeni modelin bir GT versiyonu olacağını tahmin edebiliriz.

İtalyan firmanın bir numarası, açıklamasına yüreklere su serpecek şekilde devam etti ve performansın hala Lamborghini için birinci öncelik olduğunu belirtti. Ayrıca güncel modellere eklenecek bu elektrikli ekipmanların herhangi bir performans düşüşü yaratmayacağını ekledi.

Lamborghini’nin Elektrik Serüveni Nasıl Başlamıştı?

Takvimler 2014 yılını gösterirken Lamborghini’den şaşırtıcı bir atak gelmişti. Paris Otomobil Fuarı’nda marka elektrik destekli otomobili Asterion’u tanıtmıştı. Üç elektrik motoru bulunan, 900 beygir güç üreten ve V10 motora sahip bu araç hiç üretime girmemişti. Aradan geçen 5 yılın ardından 2019’da, marka Sian isimli modeli tanıttı. Bu modelin sınırlı sayıda üretileceği ve bu sayıların 19 roadster, 63 coupe olacağı söylenmişti.2020-lamborghini-sian-roadster-11

Otomotiv sektörünün artık elektrikle tamamen bir arada olduğunu daha iyi anlayabileceğimiz bu yatırım; markanın, 1963 yılındaki kuruluştan beri, en büyük nakit enjeksiyonu olacak. 1.5 milyar Dolarlık bu yatırımın bir kısmı AR&GE çalışmaları için kullanılacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here