HYUNDAI GRANDEUR ELEKTİRİKLENDİ

Yakın gelecekte, elektrikli otomobillerin kullanımı artacak.

Geçmişte, popüler olan modeller de elektrikliye dönüşmeye başladı. 80’lerin efsane modeli Hyundai Grandeur 35. Yaşında elektriklendi.

Hyundai Grandeur

Yıl dönümü şerefine üretilen bu versiyon, geçmiş ile geleceği buluşturuyor.

1Elektrikli Otomobiller, Düşünüldüğü Kadar Genç Değil

Elektrikli otomobillerin ilk örneğine 1835 yılında rastlanıyor. Bu ilk elektrikli motor ve araç; Thomas Davenport tarafından Amerika Vermont’ta icat edildi. Araç, iki elektromıknatıs, bir pivot ve bir batarya kullanılan küçük bir lokomotifti.

1908 yılında, Henry Ford’un benzinli arabası olan Model T’yi seri üretime alması ile elektrikli araç fikrinden uzaklaşıldı ve Amerika Otomobil Pazarı, bugün dünyanın ilerlediği yolun başlangıcını şekillendirdi.

1960’lara gelindiğinde ise fabrikaların seri üretimi ile otomobil sayısındaki artış ve ısınmada kullanılan zararlı atıklar yüzünden Amerika ve Avrupa’da insan hayatını tehlikeye sokacak hava kirliliği gündemi meşgul etmeye başladı ve 1970’lerde çevreye daha dost olan elektrikli araçların kullanımı yeniden gündeme geldi.

280’lerin İddialı Modeli Hyundai Grandeur İçin Saygı Duruşu

Hyundai, 1986 yılında satışa çıkardığı ve Güney Kore ile Amerika’da o yıllarda sevilerek kullanılan Grandeur modelini 35. Yıl dönümünü kutlamak için özel bir konsept ile yeniden üretti.

Hyundai, yeni konsept modelinde, Retro tasarımından ödün vermiyor.

Ancak zamanın teknolojisini otomobile entegre etmekten de geri durmuyor: Elektrik ile çalışan Grandeur, parametrik piksel dış aydınlatmaya ve Napa deri döşemelerle hazırlanmış bir iç mekana sahip.

Ses sistemi 4way4, 18 hoparlörü kontrol ediyor ve iç mekan, akustik teorisine dayalı olarak şahane bir ortama dönüşüyor. Güney Koreli Ses Tasarımcısı Guk-il Yu tarafından geliştirilen bu sistem, araç park halindeyken de piyano çalma olanağı sunuyor.

3Grandeur, 80’lerin havasını günümüze taşıyor

Bu efsane otomobil, tek kollu direksiyon simidi ve nostaljik vites koluyla günümüzün insanını 80’li yıllara ışınlıyor.

80’lerin stil öğeleri kullanılarak kullanıcıyı zamanda yolculuğa çıkaran otomobil, köşeli orijinal tasarımı ile geçmişin cazibesini bugüne taşıyor.

Yeni yan aynalar, kapalı tip jantlar, sürgülü kaplamalar ve ön-arka piksel tarzı LED far grubuyla da 2021’in en yakışıklı ve karizmatik otomobilleri arasına giriyor.

İkinci El Hyundai İlanları

TRİNK SAT!

Arabam Kaç Para?

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here