En Hızlı Elektrikli Otomobiller 1

Elektrikli otomobillerin, dünya için çok da heyecan verici olmadığı dönem çok da uzak değil. Başlarda içten yanmalı motorların performansına kıyasla elektrikli otomobiller çok da yarışabilecek seviyede değildi. Ancak çevresel sebeplerle firmaların yatırımlarını elektrik tarafına kaydırması ve sonucunda yaşanan hızlı teknolojik dönüşüm, durumu tersine çevirmiş gibi. Bu serimizde en kısa sürede hızlanan elektrikli otomobillere bakacağız. Toplamda 12 arabaya göz atacağımız iki bölümde olacak yazılarımızda araçları, güncelde bulunanlar ve önümüzdeki yıllarda gelmesi beklenenler de dahil olmak üzere; 0-100 km/h sürelerine göre sıralayacağız. İşte ‘’En Hızlı Elektrikli Otomobiller 1’’ yazımız.

6. Audi RS E-tron GT Quattro (3.1 sn)

Porsche Taycan ile oldukça yakından ilişkili olan en güçlü e-tron GT versiyonu, aynı Taycan gibi oldukça hızlı. Her iki aksı üzerinden birer tane motor bulunduran araç, 100 km/h sürate 3.1 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca bu iki elektrik motoru 637 beygir güç üretiyor. Audi RS E-tron GT, hızlanma süresi ile bu listenin en kötüsü olsa da bu değerler bile içten yanmalı motora sahip bir çok arabayı arkada bırakmak için yetiyor. Üstelik aracın 2347kg ağırlığında olduğu düşünülürse, bu süre oldukça etkileyici bir başarı.

5. Tesla Model 3 (3.1 sn)

Elektrikli araçların en gözde firmalarının başında geldiği düşünülürse listede bir Tesla görmek çok da garip değil. Belki 4 tane bile görebiliriz. Model 3 ile alakalı en önemli konu firmanın en çok sürümü olan aracı olması. Tesla’nın amiral gemisi, dört tekerlekten çekişli ve 449 beygir güce sahip. 0-100 süresi ise 3.1 saniye.

4. Lotus Evija (<3 sn)

Lotus Evija için resmi performans rakamlarını açıkladığında; 1923 beygirlik bu araç, muhtemelen listenin daha üst basamaklarına tırmanacaktır. Ancak şu anki bilgimizle Norfolk firmasının aracının değerlerine 3 saniyenin altına demekle yetineceğiz.

3. Nio EP9

EP9’un deneysel bir prototip olması gerekçesiyle bu listede olmaması gerektiğini savunanlar olabilir. Ancak yine de aracın 16 tane örnek modelinin üretilip satılması, listeye dahil etmek için yeterli sayılabilir. FIA LMP1 özelliklerine göre üretilmiş olan 1341 beygirlik bu araç, Nürburgring tur rekorunu elinde bulunduruyor. Bu etkileyici ve üst seviye pist performansına rağmen 0-100 km/h süresi 2.7 saniye ile biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

2. Porsche Taycan Turbo S (2.6 sn)

Bu listede bulunan geçmişten gelen nadir otomobil markalarından olan Porsche için Taycan’ın önemini yok saymak mümkün değil. Tüm içten yanmalı motorların yanında Taycan da oldukça kullanışlı ve seri üretimi olan bir model. Onu içten yanmalı motora sahip kardeşlerinin birçoğunun bile önüne koyan şey ise hızlanma süresi. 2.6 saniyelik 0-100 değeri oldukça etkileyici.

1. Tesla Model X Plaid (2.5 sn)

Yedi koltuğa sahip, 2,5 tonluk bir SUV’nin; çoğu süper arabadan çabuk hızlanabiliyor olması gerçekten biraz komik görünüyor. Sahip olduğu 3 motorlu ve dört çeker altyapısı ona 1066 beygirlik güç sağlıyor. Bu güç sayesinde, Tesla Model X Plaid’in 0-100 süresi 2.5 saniye ile şaşırtıcı seviyede iyi.

En Hızlı Elektrikli Otomobiller 2

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here