Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomobil sektöründe son dönemlerde artan stokçuluğun ve fahiş fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyor. Geçtiğimiz Eylül ayından itibaren sıfır kilometre araçlar hakkında kararlar alınmıştı. Fakat hala bir çok satıcı aykırılıklar yapmaya devam ediyor. Buna göre 2022 Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç için ayrıntılı inceleme başlatıldı.

Distribütör ve Bayiler İçin İnceleme Başlatıldı

TRT Haber‘de yer alan habere göre satılan 260 bin adet araç için 13 farklı distribütör ve 257 bayiden her araç satışı için ayrıntılı bilgi istendi. Bunun yanı sıra sadece araç satıcıları değil müşteriler de araştırmaya dahil edildi. 260 bin aracın satıldığı müşterilere ulaşarak çeşitli sorular ile satış bilgileri teyit edildi. Araç alıcılarına zorunlu aksesuar ücreti alınıp alınmadığı, elden ödeme yapılıp yapılmadığı gibi çeşitli sorular soruldu. Liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgi talep edildi. Eğer araç satışında usulsüzlük saptanırsa ilgili distribütör veya bayilere cezai işlem uygulanacak. Liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirilecek.

Bayiler Sıfır Kilometre Araçları Saklıyor İddiası!

sıfır kilometre araç

İnternetteki bazı ikinci el ilanlarda sahte bilgilerle ilan verildiği saptanıyor. Buna göre aracın kilometre bilgisi yanlış yazılıp müşteriler satıcıyı aradığında satıcıların aracın sıfır olduğunu belirttiği görülüyor. Bununla birlikte bazı bayilerin ellerindeki sıfır kilometre araçları sakladığı iddia edildi. Sıfır kilometre araçlar, bayiler tarafından güncel fiyatının çok üzerinde satıldığı iddia ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda da harekete geçecek. Liste fiyatı üzerindeki satışlarda bilgi talep edildi.

Sizde bütçenize göre sıfır kilometre araç arıyor ve sıfır kilometre araç alırken nelere dikkat edilmeli diye merak ediyorsanız buraya tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here