Tam kapanma döneminde ikinci el satışları nasıl Olacak? Sıfır ve ikinci el araçlar için bu dönem ve sonrasında durum nasıl ilerleyecek?

Bugün sizler için bu soruların cevabını arayacağız.

1Tam Kapanma Döneminde Araç Satışı Var Mı?

Bu durum şu an için zor. Ve hatta imkansız gibi. Bankalar ve nöbetçi noterler çalışıyor olsa da sokağa çıkma kısıtlamalarından olayı araç alıp satmak pek mümkün görünmüyor.

Daha sonrası için büyük bir artış olabileceği bugünlerde konuşulmaya başlandı.

Sıfır otomobil satışı ise aynı şekilde Showroom’ların kapalı olmasından dolayı telefon vasıtası ile çalışmalara devam ediliyor.

Araç satışı noktasında bu dönemde bir hareketliliğin olmayacağını söyleyebiliriz.

2İkinci El Piyasası Ne Olacak?

İkinci el piyasasında bugünlerde tam kapanma tedbirlerine bağlı olarak bir durağanlık söz konusu ancak araç almak ve satmak isteyen kimseler için, bu dönem ilan sitelerinde araç araştırmak ve ilan vermek için bolca vaktimizin olduğu bir dönem.

Bundan sonraki dönem için ve özellikle yaz döneminde araç satışları ile ilgili bir artışın olabileceği düşünülüyor.

İkinci el araç satın alırken mutlaka kapsamlı bir ekspertiz raporu almanız gerektiğini unutmayınız.

Yine buna bağlı olarak dizel motorlu ikinci el araç için mutlaka enjektörler, mazot pompası ve var ise turbo elemanlarını özenle kontrol ettirmelisiniz.

Bu parçalar dizel bir motor için pahalı motor parçalarından biridir.

Benzinli ikinci el otomobil özelinde ise, L.P.G dönüşüm kiti kullanılmış bir araç ise mutlaka L.P.G sistemi ile ilgili bütün parçaları kontrol ettiriniz.

Doğru montajlanmamış bir L.P.G sistemi aracınızın bütün sürüş dinamiklerini kötü yönde etkileyecektir.

3Sıfır Kilometre Araç Satışı Ne Durumda?

Sıfır kilometre araç piyasasında ciddi bir durağanlık bu kapanma döneminde yaşanıyor. Bayiler kapalı ve satış çalışmalarını online platformlar üzerinden ve telefon yoluyla devam ettirmeye çalışıyorlar.

Sıfır kilometre ile ilgili gelecek dönemde özellikle Ö.T.V dilimleri anlamında ciddi bir uçurum oluşan vergilendirme sistemine bağlı olarak gelecek küçük bir zam ile Ö.T.V dilimi değişiyor ve fiyatlar katlanarak artıyor.

Önümüzdeki dönemde araç fiyatlarını bekleyen bu kötü senaryo sonucunda piyasa da sıfır kilometre olarak alınabilecek en uygun fiyatlı araçlar için 300.000 TL bandını geçecek.

Yani psikolojik sınır bugün için 200-230.000 TL bandında seyrediyor.

İlerleyen dönemde ise şu yorumları duyacak gibiyiz; ” 300.000 TL normal o araba için” 🙂 Üzülerek söylüyoruz fakat vergilendirme sistemi böyle bir sonuç doğuruyor.

İkinci El İlanları

Sıfır Kilometre Araçlar

Tekerinize taş değmesin.

Tam Kapanma Döneminde

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here