Sıfır Araç Almanın Avantajları ve Dezavantajları nelerdir?

Sıfır kilometre otomobil aldığımız zaman hiçbir sorun olmayacak gibi düşünüyoruz.

Yani sıfır otomobil alınması tavsiyesinde bulunan kişilerin ilk söylediği “Kafan rahat olur…”

Peki gerçekten öyle mi? Sıfır kilometre araç satın almanın pek çok avantajı ve dezavantajı vardır.

Sıfır kilometre araçlarda pek çok arıza, boya ve değişen parça gibi durumlar meydana gelebilmektedir.

Sıfır Araç

O sebeple son dönemde sıfır kilometre araçlar için de ekspertiz yaptırmak bir gereklilik haline geliyor.


1Sıfır Kilometre Otomobil Almanın Avantajları ve Dezavantajları

Sıfır kilometre otomobil ya da ikinci el bir araç arasındaki avantaj farkları önemli detayları barındıran bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

İkinci el araçların avantajları olduğu gibi sıfır kilometre araçlarında pek çok avantajı mevcut.

İkinci el araçlardan başlayacak olursak ilk olarak fiyat avantajını inceleyebiliriz. Sıfır kilometre bir otomobile göre çok daha uygun fiyatla alabileceğiniz pek çok ikinci el araç bulabilmeniz mümkün.


2arabam.com İkinci El Konusunda Uzmandır…

Bunun içinde Türkiye’nin araba motoru olan arabam.com web sitesi sizin için önemli duraklardan birisidir.

Binlerce ikinci el ilana ek olarak sıfır kilometre sekmesini kullanarak piyasa da satılan tüm araçların güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda teknik ve donanım tablosuna göz atabilir, ilgilendiğiniz aracın hem sıfır hem ikinci el karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Ayrıca aracınızı satmayı düşünüyorsanız TRİNKSAT uygulaması üzerinden aracınızı, hızlı, güvenilir ve değerinde satabilirsiniz. arabam.com mobil uygulaması üzerinde bulunan GARAJIM sekmesinde aracınızın bilgilerini kaydederek, ikinci el piyasasındaki fiyatlarının düşüş veya artış trendini rahatlıkla takip edebilirsiniz.

Sıfır kilometre bir otomobil aldığınızda garanti avantajından faydalanırsınız.

Aynı zamanda sıfır olmasından kaynaklı olarak arıza potansiyeli de ikinci el bir otomobile göre oldukça düşük olacaktır.

Ancak periyodik bakım maliyetleri, kasko ve trafik sigortası gibi maliyet kalemleri anlamında ikinci el bir otomobile göre daha yüksek bir bütçe ayırmanız gerekebilir.


3Sıfır Araç Konusunda Bütçe Planlamasını Doğru Yapmalısınız!

Burada önemli detaylardan birisi sıfır kilometre bir araç alırken bütçe planlamanızı iyi yapmanız, aracın satış bedeli, trafik sigortası, kasko, Motorlu Taşıtlar Vergisi, yakıt, periyodik bakım, lastik, arıza, yedek parça, kredi ödemeleri…VB gider kalemlerinizi doğru hesaplamak ve bu konuda araçla ilgili tüm bilgilere sahip olmanız önemli bir konudur.

İkinci el bir araç aldığınız zaman işiniz biraz daha zor olabilir.

Çünkü kullanılmış bir araç, arıza potansiyeli yükselmiş araç anlamına gelir. Bu sebeple ikinci el otomobilin dezavantajlarından birisi arıza potansiyelinin yüksek oluşu denebilir.

Alacağınız araç ile ilgili elinizden geldiği kadar kontrol sağlamak önemlidir. Ekspertiz raporuna ek olarak güvenilir bir serviste kontrol ettirmeniz de faydanıza olacaktır.

Aynı zamanda aracın satış belgelerinin de eksiksiz ve satışa hazır halde olmasına özen gösterin. İkinci el otomobil almak, sıfır otomobil almaktan uygun fiyatlıdır ancak, daha yüksek risk potansiyeline sahiptir.

Bu sebeple bütçenizi doğru hesaplayıp kendinize en uygun araç modelini seçmeye özen gösteriniz.


4Sıfır Araç Alırsanız Kafanız Rahat Olur Mu?

Büyük oranda evet ama bazı detaylarda yok değil…

Özellikle taşıma sırasında araçlar zarar görebiliyor. Bu sebepten değişimler yaşanabiliyor.

Sıfır kilometre araç alıp, ilk günden itibaren çözülemeyen pek çok sorun yaşayıp durumu yargıya taşıyan pek çok kullanıcı olduğunu ve uzun dönemler bu mahkemeler ile uğraştıklarını biliyoruz.

Bu sebeple sıfır veya ikinci el otomobil fark etmeksizin yapılması gereken tüm kontrolleri yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Bugün sıfır kilometre bir otomobilin ortalama fiyatı 300.000 TL bandına kadar yükselmiş durumda. Bu bedeller artık kişiler açısından çok daha yüksek kredi çekilmesi ve sebebiyle uzun yıllar borç ödemek durumunda kaldıkları ve hayatlarını oldukça etkileyen bir karardır.

Bu sebeple sıfır kilometre araçta hiçbir sorun olmaz diye düşünmeyin ve bütçe planlaması ve araç kontrolleri konusunda azami duyarlılığı gösterinizi.

İkinci El İlanları

TRİNK SAT

Tekerinize taş değmesin. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here