Lexus, üç sıralı bir Crossover, zorlu şartlara dayanıklı bir SUV ve bir elektrikli araç üzerinde çalıştığını söyledi. Lexus Ulusal Bayi Danışma Konseyi’nin başkanı John Iacono, daha toplu bir şekilde lüks otomobil üreticisinin bir dizi yeni model üzerinde çalıştığını açıkladı. Lüks otomobil markası Lexus hem elektrikli hem de benzinli araç satın alan müşterilerine hitap etmek için araç geliştirme portföyüne her ikisini de ekledi.

Lexus Crossover, SUV ve Hem de Bir Elektrikli Araç Üzerinde Çalışıyor

Automotive News muhabirine konuşan Iacono, markanın ürün kadansını “olmasını istediğimiz kadar iyi değil” diyerek açıkladı. Var olan modellerinin çok çeşitli olmadığını bu yüzden yeni modellerin ürün portföyüne eklenmesi gerektiğini bildirdi. Yeni modeller üretmek için yola çıkmanın ve tasarlamanın zorlu bir süreç olduğunu biliyoruz. Ancak değişen günümüz otomotiv piyasasındaki hareketliliğe her markanın ayak uydurması gerekiyor.

Bayilerin sürekli olarak SUV’ların “beğenildiğini” söylerken, şirket son zamanlarda bayilerin “çok, çok hevesli” olduğu bir avuç yeni model gösterdi. John Iacono, söz konusu modeller hakkında fazla bir şey söylemese de, üç sıralı bir crossover aracın yakında geleceğini doğruladı. Bu muhtemelen RXL’in üzerine yerleştirilecek bir crossover olacak.

Lexus Crossover, SUV ve Hem de Bir Elektrikli Araç Üzerinde Çalışıyor

Bu beklenen bir araç olmasının yanı sıra havalı da bir faktör. Üç sıralı crossover halo bir araç olacak ve yetkililer sert bir arazi aracı beklememizin yanlış olmadığını söyledi. Görünüşe göre araç düşük hacimli olacak ve insanları marka konusunda heyecanlandıracak bir şey olacak. Lexus elektrikli araçları benimsemekte yavaş olsa da, Iacono bir de elektrikli araç çalışmasının olduğunu doğruladı ve “EV’lerin geleceğin dalgası olduğuna” inanıyor. Elektrikli model hakkında pek bir şey söylemedi, ancak bayiler görünüşe göre oldukça memnun.

Aracın ne zaman tanıtılacağına dair bir zaman dilimi de henüz belli değil, ancak Lexus bu baharda bir EV konsepti gösterecek. Üretim otomobili muhtemelen şirketin ön ve arka elektrik motorlarına sahip yeni DIRECT4 sistemini kullanacak. Sistem geçen yıl duyurulduğunda, Lexus her biri 201 hp (150 kW / 204 PS) ve 300 Nm (221 lb-ft) tork üreten iki motorlu bir crossover prototipi gösterdi.

İkinci El Lexus İlanları

Arabanı Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here