2025 Model Land Rover Discovery’i firma yeniden icat ettiğini söylüyor. Ancak bu sınıfın daha küçük modeli Discovery Sport göz ardı edilmiş durumda.

Land Rover’ın Defender modelini piyasaya sürmesiyle satışlarında bir dengesizlik oldu. Ancak bu dengesizliği gidermek için Reimagine stratejisi kapsamında Land Rover Discovery’i piyasaya sürecek.

Firma böylece Discovery’nin satışlarını arttırmış olacak.

Land Rover 2025 Model Discovery Hakkında Neler Söyledi

Land Rover CEO’su Thierry Bolloré 2025 model Discovery için şunları söyledi:

“Discovery modelini yeniden keşfediyoruz. Bunun için bir alan olduğuna inanıyoruz. Ancak bunun için daha yaratıcı olmamız gerekiyor. Defender o kadar başarılı oldu ki Discovery’nin pazar payını da kapmış durumda. Defender bir markadır. Aynı şekilde Discovery modelinin de bir marka olacağına inanıyoruz. Aklımızda olan şey gelecekteki kadromuzla bunu nasıl sağlayacağımız.”

Discovery’nin satışlarının düşmesinin sebebi tedarik sıkıntısının yanı sıra Range Rover’ın da piyasaya aynı zamanda gelmesi oldu.

CEO Bolloré sözlerine şöyle devam etti:

“Range Rover Defender ile mücadele eder. Ancak Discovery’i için bunu nasıl sağlayacağız? Bunu sağlamanın yolu aileler için bir araba yapmak. Discovery en azından lüks segmentlerde piyasadan kaybolacak. Discovery tam bir aile arabası olacak.”

Land Rover Discovery’i modern ve lüks olarak tanımlıyor. Buna göre Discovery lüks bir tasarım ile Defender’ın segmentinden uzaklaşmış olacak.

CEO bu konuyla alakalı olarak ayrıca şunları da ifade etti:

“Defender ve Discovery markaları farklı ilgi alanlarına hitap edecek.”

Yeni Model Land Rover Discovery 2025 Nasıl Görünecek

Land Rover Kreatif Direktörü Gerry McGovern ve ekibi Discovery’ye çok daha şık bir görünüm vermek için son nesil mühendislik tekniklerini kullanıyor.

Bunun yanı sıra ekip tarafından Discovery’nin stili iyileştirilecek ve daha lüks bir tasarıma sahip olacak.

Sektör kaynaklı haberlere göre Discovery’nin dış tasarımında Range Rover ve Range Rover Sport modellerinin tasarımından etkiler görebiliriz. Bunun dışında gömme cam ve LED ışıklar aracın diğer tasarım detayları arasında.

İç Tasarım ve Motor Performansı Nasıl Olacak

İç kısımda ise Discovery, Pivi Pro isimli bilgi-eğlence sistemini kullanacak. Bu sistemin kablosuz yazılım güncellemesi de olacak. Ayrıca iç tasarımda geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılacak.

Discovery’nin 2025 modeli mevcut nesilden farklı bir platform kullanacak. Muhtemelen Range Rover ve Range Rover Sport modeli ile Discovery modelinin platformları ortak olacak.

Elektrikli bir model olması muhtemel olacak bu modelin farklı versiyonlarında benzin veya dizel motorun yanında elektrik motoru olacak. Plug-in hibrit versiyonunun 112 km’den fazla elektrik menzili olacak.

Land Rover en son mali raporunda tüm modellerinin on yılın sonunda elektrikli olacağını doğrulamış oldu. 2025 Discovery modeli de buna dahil.

Discovery aileler için daha fazla lükse önem verecek. Lüks sektöründe firma daha yüksek kâr marjı beklediği için aracın giriş fiyatı tahmini olarak 57.225 Sterlinden fazla olacak.

Land Rover Discovery modellerini tasarlama aşamasında çok erken bir aşamada. Bu yüzden şu an ki mevcut model piyasada birkaç yıl daha satışta olacak.

Bu seri için 2.6 milyar Sterlin yatırım alan firma, bu yatırımları Range Rover, Defender ve Discovery’i geliştirmek için kullanacak.

Yeni Discovery bir erteleme ya da sorun olmazsa muhtemelen 2025 yılında çıkışını yapacak.

Not: Land Rover Discovery 2025 modeli şu an tasarım aşamasında olduğu için kullandığımız resimler temsilidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here