Sınırlı üretim Mercedes AMG-One modelinin üretim sınırı sadece 275 adet. Teslim süreci ise bu yıl sonunda olacak.

Mercedes AMG-One Performansı ve Üretimi

Mercedes AMG-One konseptini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Project One adıyla duyurmuştu. Ancak bu duyurunun üzerinden tam olarak beş yıl geçti. Bu aranın ardından aracın bu yıl teslimat süreci başlayacak.

Bu ertelemelerin sebebi ise aracın motoru. Motorun emisyon ve gürültü değerleri yönetmeliklere uygun olmadığı için araç sürekli ertelendi.

Araç sınıfının en hızlısı unvanını taşıyacak motoruyla dikkat çekiyor. Bu motor turbo şarjlı 1.6 litrelik benzinli bir V6. Bunun yanı sıra dört adet elektrikli motoru da olacak.

Mercedes AMG

Mercedes AMG-One’ın üretimi İngiltere Coventry’de ki tesiste yapılıyor. Bu araç tamamen el yapımı bir şekilde üretiliyor. Aracın elektrik motorlu hibrit güç aktarma sistemi, Brixworth kentinde Mercedes AMG yüksek performanslı güç aktarma organları tarafından üretildi.

Bu aracı bir araya getiren kişiler F1 aracı geliştirmekten ve üretmekten sorumlu kişiler. Aracın üretim tesisini kurmak için Mercedes Multimatic adlı şirketle birlikte çalıştı.

Mercedes Üretim Sürecini Lüks Saat Üretimine Benzetti

Mercedes, AMG-One’ın üretim sürecini  lüks saat üretimine benzetti. Buna göre her bir AMG-One 16 montaj hattının ardından test istasyonuna geçiyor. Bu üretim sürecinde 50 kişiden fazla kişi çalışıyor.

AMG-One’ın  Diğer Teknik Özellikleri

Araç toplamda 1049 beygir gücünde bir motora sahip. Dört tekerden çekişli olan modelin motoru karmaşık bir yapıya sahip ve 11.000 RPM devir gücünde. Bunun yanı sıra araç sürekli ertelenmesine sebep olan emisyon testini de başarı ile geçmiş durumda.

Tek turbo V6 motor 566 beygir güç üretiyor ve 1.200 RPM gücünde rölantide çalışıyor. Bu değer normal F1 araçlarının 5.000 RPM güçte çalıştığı göz önüne alındığında oldukça düşük bir değer.

Mercedes’in bu aracın hızını düşürmesinin sebebi ise emisyon testlerinden geçmek.

Mercedes AMG-One’ın ayrıca dört adet elektrik motoru bulunmakta. Bunlardan ikisi ön tekerlere 322 beygir gücü sağlıyor. Üçüncü elektrikli motor ise V6 motorun yanında yer alıyor.

Bu üçüncü elektrikli motor krank miline 161 beygir güç sağlıyor. Dördüncüsü ise turbo şarja bağlı ve ayrıca 121 beygir güç sağlıyor.

Bunun yanı sıra araç 18 km’ye kadar elektrikli menzil sunmakta. Ayrıca araçta 8.4 kwh lityum iyon batarya bulunmakta. Yedi vitesli otomatik/manuel şanzıman özel olarak AMG-One modeli için geliştirildi.

Araç 0’dan 100 km’ye 2.9 saniyede çıkıyor. AMG-One’ın maksimum hızı ise 352 km/s.

Sıfır KM Mercedes Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here