Porsche 911 Sally Special İle Arabalar Filmi Gerçeğe Dönüştü!

0
961
Porsche 911 Sally Special tanıtıldı

Porsche 911 Sally Special tanıtıldı. Pixar’ın Arabalar filminde izleyicilerin karşısına çıkan Sally gerçek oldu. Porsche ve Pixar işbirliği ile üretilen Porsche 911 Sally Special, özellikle arabalar filmi izleyicilerini oldukça heyecanlandırdı. Ayrıca fantastik bir evrenin gerçeğe dönüşmesi tüm araba severlerde merak uyandırmakta. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Porsche 911 Sally Special, Filmden Fırlamış Gibi

2021 yılının Kasım ayında Porsche ve Pixar, Arabalar filminden Sally’i gerçeğe dönüştürmek üzere bir duyuruda bulunmuşlardı. Bu duyurunun gerçeğe dönüşmesi ise bir sene sonra gerçekleşti. Pixar, 2005 yılında vizyona giren Arabalar filminde bulunan Sally karakterini modellerken Porsche 911 serisinden ilham almıştı. Şimdi ise Porsche bu karakteri gerçek hayata taşıdı.

Sally karakterini gerçeğe dönüştürme projesinde ilk olarak Porsche, Sally’nin şirket skalasında yer almayan Sally Blue Metallic rengini oluşturdu. Ardından ise karakterin arka kanadı aktif olduğunda gözüken dövme detayını da modele eklediler. Fakat Porsche 911 Sally Special’ın, Sally karakterine olan atıfları bunlarla sınırlı değil. Model özünde bir Carrera GTS. Bu sebepten model, Carrera 996’da yer alan benzer jantlara sahip. Fakat bu jantlar önde 20 inç, arkada da 21 inçe çıkarılmış durumda. Diğer yandan ise aracın B sütununda da Sally Carrera logoları bulunmakta.

Türünün Tek Örneği

Arabalar filminde Sally karakteri olarak karşımıza çıkan aracın içi filmde gözükmemekte. Bu sebepten aracın iç kısmı tamamen Porsche’nin hayal gücüne kalmıştı. Bundan dolayı, aracın  tasarım ekibi iç kabinde Sally Blue Metallic renginin hakim olduğu tasarımı kullanmış. Bunun haricinde ise aracın yolcu koltuğu tarafında bulunan plakada da “Sally Special 001/001″ yazıyor. Bu plaka, aracın türünün tek temsilcisi olduğunu gösteriyor. Ayrıca normalde sürüş modu yazan kısımda Şimşek McQueen karakterini gönderme olarak “KACHOW! MOD” ibaresi yer alıyor.

Diğer yandan ise aracın içerisinde bazı yerlerde Arabalar filminin logosu bulunmakta. Aracın kaputunun altında ise adeta bir canavar yatmakta. Porsche 911 Sally Special, 480 beygir güç ve 570 Nm tork üreten 3 litrelik 6 silindirli bir motora sahip. Bu sayede ise araç, 4.1 saniyede, saatte 100 km hıza çıkabiliyor.  Aracın maksimum hızı ise saatte 311 km.

 

Tüm Satılık Porsche İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here