Tesla Hisseleri Elon Musk Tarafından Satıldı!

0
694
Elon Musk Tesla Hisselerini sattı

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla’nın dev hissesini sattı. Musk, toplamda 6,9 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı. Musk’ın bu satıştan elde edeceği geliri ise Twitter ile olan yasal süreci kaybetmesi durumunda finansman olarak kullanacağı söylenmekte. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elon Musk, Tesla’nın Dev Hissesinin Satışını Twitter’dan Duyurdu

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 6.9 milyar dolar değerinde olan şirket hissesini sattı. Musk bu konuda ise açıklamasını Twitter’dan yaptı. Açıklamasında Musk, satıştan elde edilen gelirin, Twitter ile olan yasal süreci kaybetmesi durumunda olası bir Twitter anlaşmasının finansmanı için kullanılabileceğini söyledi. Ayrıca Musk paylaşımında, “Twitter’ın bu anlaşmanın olmasını zorlaması durumunda (Umarım olası değildir), Tesla hisselerinde acil bir satıştan kaçınmak önemli” dedi. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla şirketinin hisseleri 20 Temmuz’da açıkladığı bilançosunun beklentilerin üzerinde kalmasının ardından yaklaşık yüzde 15 yükselmişti.

Tesla hisseleri satıldı

Elon Musk-Twitter Davası

Hepimizin bildiği üzere Elon Musk, Twitter’ın en büyük hissedarı konumundaydı. ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’na göre Musk, 14 Mart’ta 73 milyon Twitter hissesi satın almıştı. Musk böylece Twitter’ın en büyük hissedarlarından bir tanesi haline gelmişti. Ayrıca payı Twitter kurucusu Jack Dorsey’den neredeyse 4 kat fazla idi. Bunun ardından ise Twitter’dan 25 Nisan’da yapılan açıklamada, şirketin Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı duyurulmuştu. Fakat Musk, 13 Mayıs’ta Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının askıya alındığını duyurmuştu. Ardından ise Elon Musk, 8 Temmuz’da birden çok hükmünün ihlalini gerekçe gösterdi. Bunun sonucunda ise Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshettiğini bildirdi. Yaşanan bu olayların sonucunda ise Twitter, satın almanın tamamlanmasına yönelik Musk’a dava açmıştı. Taraflar 17 Ekim’de duruşmaya gidecekler.

Görünüşe göre ise bu duruşma öncesinde Musk, her duruma karşı hazırlıklı olmak istiyor. Tesla’nın dev hissesini de bu sebepten satmış gibi gözüküyor.

 

Satılık Tüm Tesla İlanlarını İnceleyin⇒

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here