Uçan Araba Test Uçuşları Dünyada İlk Defa Başlıyor

0
835
Uçan Araba Test Uçuşları Başlıyor

Uçan araba test uçuşları başlıyor. Zapata isimli Fransız üretici JetRacer uçan araba için test uçuşları aşamasına gelmeyi başardı. Şimdi 25 gönüllü ile bu yeni nesil aracı test edecek. Fransız üretici, dünyadaki ilk uçan arabayı piyasayla tanıştırmak için sabırsızlanıyor. Bu nedenle projesini kullanıcı deneyimi aşamasında bir an önce test etmek istiyor. Bunun için test için gönüllü kişilere açık çağrı yaptı. Tam 10 tane turbo motoru olan JetRacer’ı gönüllüler test edecek. Bu testler hem Avrupa’da hem de ABD’de gerçekleşecek.

Uçan Araba Test İçin Gönüllülerini Bekliyor

Uçan Araba Test Uçuşları Başlıyor

Franky Zapata öncülüğünde ilerleyen projeye ilgi bir hayli büyük. Daha önce “Jetpack” isimli araç ile Manş Denizini geçmişti. Bu nedenle JetRacer’a ilgi hayli büyük. Gönüllüler de bir hayli fazla. Markanın seçeceği 25 kişi de merakla bekleniyor. Bu yeni nesil aracın özellikle acil durum kurtarıcısı olması beklentiler arasında. Uçmayı başaran küçük bir araç olması nedeniyle dağlara bile kolaylıkla ulaşması hedefleniyor.

Uçan Araba Yerden 3 Bin Metre Yükseliyor

Uçan Araba Test Uçuşları Başlıyor

JetRacer dikey iniş ve kalkış yapma özelliğine sahip.Ayrıca 3 bin metre yükseklikte uçmayı başarıyor. Bunun için 10 mini turbo motordan güç alıyor. 250 km/s hıza ulaştığı ifade ediliyor. Ancak bu zamana kadar maksimum 128 km/s hıza ulaştı. Fransız üretici ilk uçan araba için ilk önce 100 gönüllü seçecek. Sonrasında simülatör testine tabi tutacak. İçinden seçtiği 25 kişi ile de aracı gerçekten test etme aşamasına geçecek.

Uçan Araba Test Uçuşları Başlıyor

Franky Zapata konuya dair açıklamada bulundu. Uçan araba test aşaması ile herkesin JetRacer teknolojisini daha iyi anlayacağını söyledi. Uçan araba için ise “Tıpkı insanların hayal ettiği gibi. İçinde oturuyorsun ve uçuyorsun. Alaaddin’in sihirli halısı gibi. Yine de şu an için daha hızlı gitmekten biraz korkuyorum” dedi.

Dünyanın İlk Uçan Araba Havalimanı 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here