Jaguar’ın yeni gözdesi olan Jaguar I-Pace modeli geçen seneye göre yenilendi. 2023 Jaguar I-Pace modelinde çok fazla yenilik bulunmasa da yapılan değişiklikler aracı başka bir noktaya getirmeyi başarıyor.

4 Yıllık Geçmişe Sahip Bir Otomobil

Başarılı İngiliz otomobil üreticisi Jaguar, elektrifikasyon süreciyle birlikte tüm araçlarını elden geçiriyor. Bu konuda önemli adımlar atan firmaların başında olduklarını da belirtmek gerekiyor. Öyle ki 2018 yılında tamamen elektrikli aracı I-Pace yollara çıkmıştı. Aradan geçen 4 yılda I-Pace modelinin makyajlı bir versiyonu ortaya çıktı. 2018 yılına göre oldukça ileri teknolojilerle karşımıza çıkan bu otomobile çok fazla güncelleştirmeye gerek kalmıyor. Bu yüzden araca genel olarak baktığımızda çok büyük bir değişiklik görmüyoruz.

2024 Jaguar I-Pace Tasarım Detayları

2024-jaguar-i-pace-

2024 yılı için Güncellenen Jaguar I-Pace modeli incelemeye değer tasarım detayları bulunuyor. Ön kısımda bulunan ızgara oldukça yeni bir tasarımla geliyor. Jaguar’ın karakterini yansıtan bu delikli ızgaranın tam ortasında ise markanın amblemi mevcut.

Farlar ise ikili ince LED şeritten oluşuyor. Orta kısımlarda ise uzun farlar mevcut. İnce ikili şerit LED’ler aracı oldukça sportif ve vahşi gösteriyor.

Jaguar I-Pace modelinin 400 Sport versiyonuna baktığımızda arka tarafta bizleri ince bir spoiler karşılıyor. Jantlara baktığımızda ise 22 inç elmas kesim alüminyum alaşımlı bir model karşımıza çıkıyor.

2024 Jaguar I-Pace Donanım Özellikleri

2024 Jaguar I-Pace

Güncellenen Jaguar I-Pace modelinin motor özelliklerine de değinmek gerekiyor. Bu aracın çift motorlu ve 400 beygir üreten bir motor bloğu bulunuyor. Bu sayede araç 0’dan 100 km/h hıza yalnızca 4.5 saniyede ulaşabiliyor. Bu da oldukça iddialı bir hızlanma gücüne sahip olduğunu gösteriyor.

Batarya tarafına baktığımızda ise daha önceki modellerden alışık olduğumuz 90 kWh’lık bir model ile karşılaşıyoruz. Bu batarya sayesinde Jaguar I-Pace modeli 470 km menzile sahip olacak. Araç maksimum 100 KWh’lık değere kadar şarj olabiliyor. Bu sayede 30 dakika gibi bir sürede %80 dolum kapasitesine ulaşabiliyor.

İç mekan güncellemelerine baktığımızda ise donanım paketi tercihiniz göre Android Auto ve Apple CarPlay multimedya sistemlerini ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca Apple CarPlay ile Alexa sesli asistan özelliğini kullanabiliyorsunuz. Son olarak, entegre Spotify ve What3words uygulamaları da yeni navigasyon sisteminde bulunuyor.

Sıfır Kilometre Jaguar Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here