İran Fransız Otomobil İthalatı için Yasak Koydu

0
739
İran Fransız Otomobillerinin İthalatını Yasakladı

İran Fransız otomobil ithalatı için yasak koydu. Son zamanlarda İran’da yaşanan protestolar nedeniyle ülkeye birçok tepki geldi. Özellikle AB ülkeleri bu konuda İran’ın karşısında yer aldı. Şimdi ise İran’dan karşı atak geldi. Fransız otomobil markaları Renault, Peugeot ve Citroen’in ülkede tescilini ve ithalatını yasakladı.

İran Fransız Otomobil İthalatı için Yasak Koydu

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Omid Kalibaf, konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu kararın sadece şimdiki olaylardan kaynaklanmadığını ifade etti. Ayrıca bu kararın Fransız otomobil üreticilerinin “profesyonel olmayan davranışlarına karşılık”  olduğunu da belirtti.

İran Fransız Otomobillerinin İthalatını Yasakladı

Bakanlığın aldığı karar Renault, Peugeot ve Citroen gibi Fransız firmaların otomobillerini kapsıyor. Ayrıca ithalat yasağını dile getiren Kalibaf, “Bu dönemde Fransız otomobillerinin ithalatı için herhangi bir lisans vermedik. Otomobil ithalatı konusunda odak noktamız sadece Japon, Kore, Çin ve Fransız olmayan Avrupa otomobilleri.” dedi.

İran Sektör Baskılarına Boyun Eğmiyor

Kalibaf, “İran, onların (Fransızlara) yaptırımlarla İran otomobil sektörüne ve piyasasına baskı yapmasına izin vermeyecek.” diyerek tepkilerini belli etti. Böylece Peugeot, Renault ve Citroen gibi Fransız otomobil üreticileri artık İran ithalatında yer alamayacak. Zaten onlar da bu zamana kadar İran’daki faaliyetlerini durdurmuşlardı. Hatta başka birçok yabancı şirket de onlara katılmıştı. Bu nedenle İran, parça tedarikinde ciddi sorunlar yaşadı. Ama yine de tepkisinden vazgeçmedi.

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here