Renault Kiger Tanıtıldı

0
3084

Renault Kiger SUV ailesinin en küçük modeli olarak tanıtıldı. Şu anda Hindistan Pazarını hedeflese de yakında küresel başarı yakayabilir.

Renault Kiger : Yeni Crossover

Rekabetin ve pazarın giderek yükseldiği kompakt SUV klasmanında yeni bir araç karşımızda duruyor. Renault özellikle Hindistan pazarını düşünerek geliştirdiği bu yeni modeli ekonomik ve yakıt cimrisi bir araç olarak karşımıza çıkıyor. İpucu niteliğinde bilgilerini aldığımız model artık nihayet karşımızda. Ancak şimdiden söyleyelim henüz Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz. Ve gelir mi gelmez mi o da zaman içerisindeki satış rakamları ile ortaya çıkacaktır. Ancak gördüğümüz kadarıyla Renault Kiger Türkiye pazarı için de gayet uygun bir araç ve eğer ki ülkemizde de satışa çıkarsa ciddi bir başarı yakalayabilir.

Uzun bir araç değil Kiger, aks uzunluğu 2500 milimetre iken aracın uzunluğu 4 metreden az. Aracın genel olarak kaslı bir gövde yapısı ve tasarımı söz konusu. Gençlerin özellikle dikkatini çekmek amacıyla modern ve kaslı bir yapı kurulmuş. Araç içi donanım ise genelde Renault’un klasik iç dizaynından pek farklı durmamakta. 8 inçlik multimedya ekranı ile beraber genel anlamda alışık olduğumuz bir tasarım. Aracın bagajı ise küçük yapısına göre gayet yeterli gözüküyor. Bagaj hacmi resmi verilere göre 405 litrelik bir hacime sahip.

Teknik Detaylar

Renault Kiger kaputunun altında 1.0 litrelik benzinli bir motor barındırıyor. Genel anlamda şehiriçi kullanım için geliştirilmiş küçük bir crossover açısından yeterli gibi duruyor. CMFA+ platformu üzerine geliştirilen modelin motoru 75 PS güç üretebiliyor. Bunun yanında motorun ürettiği tork gücü 96 Nm olarak belirtilmiş. Turbo versiyonu da tanıtılan Kiger modelinde ise bu veriler 100 PS güç ve de 160 Nm tork gücü olarak belirtilmiş. Şanzıman noktasında hem manuel hem de otomatik versiyonları olacak araçta otomatik vites CVT şanzıman yer alacak.

Kiger modelinin ağırlığının da hafif olduğunu unutmamak gerek. O sebeple bu motor güçlerinin de yeterli olacağını düşünüyoruz. Aracın 1012 kilogram olduğunu da not olarak düşmek gerekiyor. Aracı kıyaslarken Clio modelinden daha küçük olduğunu da hesaba katmak gerek. Kompakt bir SUV olarak küçük ama yüksek ve konforlu bir sürüş ile kullanıcıların kalbini kazanmayı hedefliyor.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here