Tesla Binlerce Otomobilini Geri Çağırıyor

0
568
Tesla 321 Bin Otomobilini Geri Çağırıyor

Tesla binlerce otomobilini geri çağırıyor. ABD merkezli otomobil üreticisi arka ışık sorunu nedeniyle 321 bin aracı geri çağırmak üzere listeye aldı. Çünkü bu araçlarda arka lambaların aralıklı olarak yanmadığı ortaya çıktı. Bu anlamda sorun olmaması adına marka araç sahipleri ile iletişime geçti.

Tesla Binlerce Otomobilini Geri Çağırıyor

Tesla 321 Bin Otomobilini Geri Çağırıyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yaklaşık 30 bin Model X otomobilinde geçtiğimiz hafta bir sorun daha ortaya çıktı. Sorunun ise ön yolcu hava yastığının yanlış açılmasının ardından bir başka sorun olduğu belli oldu. Sürekli geri çağırmalar yapan şirket zor duruma düştü. Aynı zamanda bu durum hisselerine de yansıdı. Yüzde 3 oranında düşen hisseler ile son yılların en düşük seviyesi görüldü.

Hangi Araçlarda Sorun Var?

Tesla 321 Bin Otomobilini Geri Çağırıyor

Tesla konu ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresine (NHTSA) gönderdiği dosyada, bazı 2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarını çağırdığını ifade etti. Ayrıca sorunu çözmek için uzaktan bir güncelleme yayınlayacağını söyledi. Ek olarak şimdiye kadar bu sorundan herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığını ifade etti. Tesla 2022’de ABD’de 3,7 milyondan fazla aracı,19 farklı zamanda geri çağırdı.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here