Volkswagen CEO’su Golf’ün Geleceği Hakkında Konuştu

0
1015
Volkswagen CEO'su Golf'ün Geleceği Hakkında Konuştu

Volkswagen CEO’su Golf’ün geleceği hakkında konuştu. Her geçen gün elektrikli araçlara olan talep artıyor. Bu nedenle otomobil üreticileri de gelecek vizyonlarını buna göre değiştiriyor. Bu nedenle bazı radikal kararlar da oluyor. En son Alman otomobil devi Avrupa ve ABD’de Passat sedan modeline elveda dedi. Tıpkı Passat’a olduğu gibi Golf’e de veda zamanı geldiğiyle ilgili birçok söylenti vardı. Ama son açıklama durumun öyle olmadığını gösterdi.

Volkswagen CEO’su Golf’ün Geleceği Hakkında Konuştu

Volkswagen CEO'su Golf'ün Geleceği Hakkında Konuştu

Volkswagen Binek Araç CEO’su Thomas Schäfer konu ile ilgili açıklama yaptı. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda Autocar’a konuştu. Golf gibi marka için ikonik değeri olan bir isimden vazgeçmenin mümkün olmadığının altını çizdi. Ayrıca dokuzuncu nesil Golf’ün %100 elektrikli ID ailesinin bir üyesi olma ihtimalinden söz etti. Genelde ID modelleri sayılarla isimlerini alıyorlar. Ama Alman otomobil devi Golf’e özel bir istisna yapacak gibi. Bu noktada CEO da ID Buzz modelini örnek verdi.  Böylece Golf’ün de elektrikli araç pazarında “ID Golf” ismiyle var olma potansiyeline dikkatleri çekti.

Her Modelin Yeri Ayrı

Volkswagen CEO'su Golf'ün Geleceği Hakkında Konuştu

Bir diğer merak edilen konuyu da açıklığa kavuşturan yetkili, ID 3’ün hiçbir zaman Golf’ün halefi olmadığını söyledi. Yani ne Golf de ID 3’ün yerini ne de ID3 Golf’ün yerini almayacak. Schäfer bunların boyut ve pozisyon açısından farklı olduklarını ifade etti. Ayrıca Volkswagen CEO’su otomotiv sektöründe her şeyin çok hızlı değiştiğine de vurgu yaptı. Bu nedenle neler olacağını zamanla göreceğiz.

2022 Volkswagen Golf Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here