Otonom Sürüş Özelliği Volkswagen ID.Buzz İle Geliyor!

Başarılı Alman üretici Volkswagen‘in son dönemde gerçekleştirdiği elektrikli otomobil yatırımları tüm dünyada büyük ses uyandırdı. Markanın elektrikli model serisinde ilk sunduğu ID.3’ün hemen ardından ID.4 ile tanıştık. ID.3 tam elektrikli bir hatchback olarak karşımıza çıkarken, ID.4 tam elektrikli bir SUV olarak gözüktü. Şimdi ise markanın uzun yıllardır üzerinde çalıştığı farklı bir model gündeme tekrar geldi. ID.Buzz adı verileceği söylenen yeni model, markanın tam elektrikli ticari aracı olacak. ID.Buzz, markanın efsane T serisinden esintiler taşıyacak gibi gözüküyor. Tasarım noktasında T2’yi oldukça andıran model, teknik noktada devrim niteliğinde bir özellik ile gelebilir. Markadan yapılan açıklamaya göre Volkswagen ID.Buzz otonom sürüş seçeneği ile beraber gelecek.

volkswagen id.buzz otonom sürüş

İlk Otonom Sürüş Özelliği Volkswagen ID.Buzz İle Gelecek!

Araçla ilgili son açıklamayı markanın Ticari Araçlar Sorumlusu Carsten Intra yaptı. ID Buzz modelinin tam otonom sürüşe sahip ilk Volkswagen olması noktasında ilerlediklerini kaydetti. Intra; ”ID Buzz’ın, Volkswagen Grubu’nda otonom sürüş yapan ilk araç olacağını söyleyebiliriz. Bu aracın teknolojisin Ford ortaklığıyla geliştirilen Argo AI teknolojisi kullanılacak. İlk yol testlerini Buzz Cargo prototipi üzerinden yaz aylarında başlatacağız.” diye konuştu.

ID.Buzz Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Tam otonom sürüşe sahip ID.Buzz’ın 2025 yılında sunulması bekleniyor. Bu yıla kadar ise diğer standart versiyonlar satışa sunulabilir.

volkswagen id.buzz otonom sürüş

İkinci el satılık Volkswagen modelleri

Otonom Otomobil İşbirliği: Volkswagen Ve Microsoft

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here