Alman otomobil üreticisi Volkswagen, elektrikli spor otomobil üretimi için planlama yapıyor. Uzun süredir kullanıcılar, Volkswagen’in elektrikli spor otomobil üretip üretmeyeceğini merak ediyorlar. Şirketin elektrikli ve performans odaklı bir spor otomobil üretimi için nasıl bir planlamaya sahip olduğu bilinmiyor. Fakat patronlardan bu konuda bazı ipuçları geldi. Aslında şirketin şu anda iki patronu mevcut. Birisi marka CEO’su Thomas Schafer, diğeri ise VW Amerika Başkanı ve CEO’su Pablo Di Si. Geçtiğimiz günlerde iki yönetici markanın geleceğini konuşmak üzere Los Angeles Otomobil Fuarında buluştu. Bunun ardından ise iki yönetici Volkswagen şirketinin elektrikli spor otomobil üretimi konusunda bazı ipuçları verdi. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen Nostaljik Bir Elektrikli Spor Otomobil Üretmeyi Planlıyor

Evet başlığı doğru okudunuz. Şirket, nostaljik bir elektrikli spor otomobili üretmeyi planlıyor. Fakat bunun hangi sevilen model olacağı henüz belli değil. Bu konuda ise patronlardan “Nostaljik bir spor otomobili ürün yelpazemize geri getirmemiz gerekiyor. Muhtemelen elektrikli bir versiyonuyla.” şeklinde bir açıklama geldi. Ayrıca şirketin Marka patronu Thomas Schafer da bazı açıklamalar yaptı. Schafer, “Porsche gibi bir spor otomobil olmayacak. Roadster’da olmayacak. Golf GTI’ın geleneksel yapısını korumaktan bahsediyoruz ve bu konu hakkında daha çok konuşuyoruz.” dedi.

Şu anda Volkswagen’in ürün gamında bulunan en güçlü elektrikli otomobil ID.4 GTX modeli. Model, 82.0 kWh bir pil paketine ve 295 beygir gücüne sahip. Modelin 0-100 arası hızlanması ise 4.1 saniye. Bunun haricinde şirket, 241 bg ve 315 bg güç çıkışlı Golf GTI ve Golf R gibi modellere de sahip olacak. Fakat ne olursa olsun Volkswagen gelecek planlamasında elektrikli spor otomobil mevcut diyebiliriz. Hatta marka patronu Schafer, daha önceki açıklamalarında GTI ve Golf ismini korumak istediğini de söylemişti. Schafer, bu isimlerin ölmesine izin vermeyeceğini de belirtmişti. Tüm bunlara göre Volkswagen’in planladığı elektrikli spor otomobil modelinin bunlardan birisinin elektrikli hali olarak düşünmek oldukça mantıklı. Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Volkswagen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here