Golf R 20. Yıl Serisi En Hızlı Volkswagen Oldu

0
1516
Volkswagen Golf R 20.Yıl Serisi hız rekoru

Golf R 20. Yıl Serisi, en hızlı Golf R modeli oldu. Volkswagen Golf R her zaman merak uyandıran bir model oldu. Bu bağlamda hızlı ve tüm bunların yanında hayatın günlük akışına, pratikliğiyle birlikte uyan bir otomobildir. Model kullanıcılar karşısında kendini kanıtladığı gibi pistte de kendini kanıtladı. Buna göre Golf R kendini Nürbugring’de kanıtlamayı başardı. Nürbugring’i 7 dakika 41 saniye ve 31 salise ile turlayan Golf R 20. Yıl Serisi, bu pisti en hızlı turlayan Volkswagen modeli oldu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen Golf R 20.Yıl Serisi En Hızlı VW Oldu

Volkswagen Golf R 20. Yıl Serisi Nürburgring Nordschleife çevresindeki bir turunu 7 dakika 47 saniye 31 salisede tamamladı. Bu da onu en hızlı Golf R modeli haline getirdi. Fakat model, sadece en hızlı Golf R unvanını Nürbugring’i turlayan en hızlı VW olma unvanını da yakaladı. Ayrıca model, önden çekişli tur rekorunu Aralık 2016’da 7 dakika 47 saniye 19 salise ile kıran GTI Clubsport’un yalnızca bir tık gerisinde kaldı. Aracın direksiyonunda ise Benjamin Leuchter bulunuyordu. Diğer yandan ise model sahip olduğu donanım yükseltmeleri sayesinde, pistin belirli bölümlerinde saatte yaklaşık 265 kilometre azami hıza ulaşmayı da başardı.

Golf R 20. Yıl serisi Volkswagen’in 2.0 litrelik turbo şarjlı TSI motorunu kullanıyor. Tabii büyük yükseltmeler yapılmış haliyle. 0’dan 100 km’ye hızlanmasını ise sadece 4.6 saniyede tamamlayabiliyor. Ayrıca otomobilin azami hızı ise 270 km/sa olarak belirlenmiş. VW Golf R 20. Yıl serisi Mayıs ayında tanıtıldı ancak önümüzdeki senenin baharına satışa sunulacak.

Volkswagen Golf R 20.Yıl Serisi pistte

Araç Her Şeyi Yapabilir

Nürburgring Nordschleife’de Volkswagen  Golf R 20. Yıl Serisi’nin şoför koltuğunda oturan Benjamin Leuchter’da rekor denemesi sonrası bazı açıklamalarda bulundu. Leuchter, “Bu araba ile burada, Nürburgring’de yarışabilirim ve bir sonraki durak fırıncı ya da yapı market olabilir. Yani model gerçekten her şeyi yapabilen çok yönlü bir araç.” dedi.

Satılık Tüm VW Golf İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here