Aston Martin Vantage Roadster 700 Beygir Gücünde

0
2072
Aston Martin Vantage Roadster , mavi renk, önden görünüm

Aston Martin Vantage Roadster 2022 Monterey Otomobil Haftası sayesinde ortaya çıktı. Bu zaman kadarki en güçlü  Vantage Roadster olan model 12 silindirli biturbo motor ile çalışıyor. Dünya genelinde sadece 249 adet olan model daha çıkmadan önce ön siparişle tükenmişti. Uzun zamandır yeni süper otomobillerini bekleyen müşteriler ise 2022’nin son çeyreğinde araçlarına kavuşacaklar.

Ultra Güçlü Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin Vantage Roadster , mavi renk, yandan görünüm

İki koltuklu Cabrio model 5.2 litrelik 12 silindirli biturbo moru sayesinde tam 70 beygir gücünde. 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,6 saniyede çıkan araç 753 Nm tork üretiyor. Ayrıca azami olarak da 322 km/s hıza ulaşabiliyor. Ek olarak aracın bünyesinde yer alan karbon seramik frenleri, diğer frenlere göre çok daha tasarruflu. Ayrıca arka tampon ve bagaj kapağında da karbon fiber bileşenlerle tasarruf sağlanmış. Bu tasarruflu çalışma şekline egzoz sistemi de dahil.

Sportif ve Teknolojik İç Mekan

Aston Martin Vantage Roadster , iç mekan

Aracın içerisinde özel döşemeli koltuklar yer alıyor. Sentetik deri olan koltuklar isteğe göre ısı değişikliği yapıyor. Sports Plus koltuklar ayrıca araçtaki alüminyum detaylar ile oldukça uyumlu. Sportif havasını kabin içinde de hissettiren Aston Martin Vantage Roadster spor direksiyonu ile dikkat çekiyor. Ayrıca 8.0 inçlik dokunmatik ekranı ile aracın tüm özelliklerini kontrol etmeyi sağlıyor. Anahtarı olmayan aracın 360 derecelik kamerası da her daim kullanıcının yanında. Hız sabitleyici de sunan araç çok daha fazla özelliğe sahip. Ancak gerisi özelleştirilmiş planlar dahilinde değişiklik gösterecek. Böylece her müşteri kendi zevkine göre bir Aston Martin sahibi olmuş olacak.

Aston Martin Vantage Roadster, 21 inç boyutunda hafif alaşım jantlara sahip. 4.51 metre uzunluğunda, 1.98 metre genişliğinde ve 1.27 metre yüksekliğinde olan araç yaklaşık iki ton ağırlığında.  Gelişmiş aerodinamiği ve tamponla entegre olan arka difüzörü ile araç oldukça havalı bir görünüme sahip. Ayrıca müşterilerine sadece 7 saniyede açılan bir tavan sunuyor. Bu süre 50 km/s hız kadar geçerli.

İkinci El Aston Martin Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here