Enerjisa Enerji‘nin hisselerinin %94’üne sahip olduğu Eşarj şirketi, Akaryakıt şirketi olan Kadoil ile bir iş birliği ile karşımıza çıkıyor. Türkiye’deki elektrikli şarj istasyonu alt yapısı ağını genişletmek için harekete geçen iki şirket, 81 ilde 1.000’in üzerinde yüksek hızlı şarj cihazı hedefliyor. Ayrıca 50 ilde 100 adet yüksek hızlı şarj cihazı kurmayı hedefliyor. Kurulan tüm istasyonlar DC olarak hizmet verecek.

Türkiye’nin Her Şehrine Yüksek Hızlı Şarj İstasyonları Kurulacak

eşarj

Eşarj ve Kadoil işbirliği ile birlikte Türkiye’nin tüm noktalarına DC (Yüksek Hızlı) şarj istasyonu kuracak. Bu sayede elektrikli araçlar yarım saat gibi kısa bir sürede yüzde 80 şarj oranına ulaşması mümkün hale geliyor. Böylelikle Türkiye’de ki şarj ağı genişleyecek hem de kullanıcılar şarj derdi olmadan seyahat edecek.

murat pınar

Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, Kadoil ile yapılan iş birliği hakkında şu açıklamaları yaptı;

Türkiye’nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu ağı olan Eşarj olarak ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluklarımız var. Müşterilerimizin elektrikli araçları tereddüt etmeden tercih etmelerini sağlamak, kesintisiz ve konforlu bir yolculuk için yanlarında olmak bizim için çok önemli. Bu noktada elektrikli araç ekosisteminde yer almak isteyen her paydaşla iş birliğine önem veriyoruz. Bu doğrultuda öncü ve kapsayıcı bir şirket olarak gördüğümüz Kadoil ile bu iş birliğine imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Yeni hareketlilik ve elektrifikasyon artık hayatımızın bir parçası olma yolunda. Yaygın bir şarj istasyonu altyapısının kurulması bu değişimin olmazsa olmazıdır. Kadoil olarak bu yeni geleceğe uyum sağlamak ve mevcut yatırımları değerlendirmek için şarj istasyonu altyapısında akaryakıt istasyonlarının tercih edileceğine inanıyoruz. Biz geleceği tasarlarken, son 100 yılda milyarlarca dolar yatırım yaptığımız, akaryakıtla çalışan araçlar için oluşturduğumuz altyapıya sahip, 150 binden fazla çalışanı istihdam eden sektörümüz ön plana çıkacak.

Bu bağlamda sektörün en hızlı büyüyen ve en değerli markalarından biri olan Eşarj ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu projenin yaygınlaşması ile birlikte Kadoil güvencesi ile tüm misafirlerimize elektrikli araçlarla hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu iş birliğinin hem firmalarımıza hem bayilerimize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here