Eşarj Elektrikli Araçlar İçin Şarj Fiyatlarını Güncelledi

0
1455
Eşarj Elektrikli Araçlar İçin Şarj Fiyatlarını Güncelledi

Eşarj elektrikli araçlar fiyat güncellemesi yaptı. Böylece elektrikli araç şarj etme fiyatı Türkiye genelinde bir kez daha artmış oldu.

Elektrikli araçlara geçiş hem sektörel gelişmeler hem de kullanıcı talepleri ile her geçen gün ivme kazanıyor. Birçok otomobil devinin yanı sıra yeni girişimlerin de söz sahibi olduğu elektrikli araç pazarı kendisiyle beraber altyapı gerekliliğini de getiriyor. Bu anlamda da hem dünyada hem de Türkiye’de çeşitli adımlar ardı ardına geliyor. Eşarj da tam 49 yıl Türkiye genelinde şarj ağı işletmeciliği faaliyeti için lisansı elinde tutuyor. Bu nedenle fiyat değişiklikleri ilk Eşarj tarafından açıklanıyor.

Son olarak Zorlu Enerji bünyesinde hizmet veren ZES, Haziran ayında elektrikli araç şarj fiyatları için açıklama yapmıştı. Şimdi ise kullanıcılarına bir e-posta yolu ile fiyat artışının geleceğini söylemişti. Ancak henüz ZES tarafından net bir açıklama gelmedi. Böylece Ağustos 2022’nin ilk şarj zammı Eşarj ile gelmiş oldu.

Eşarj Artık Fiyatları kWh Üzerinden Belirleyecek

Eşarj Elektrikli Araçlar İçin Şarj Fiyatlarını Güncelledi

Eşarj, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca Türkiye genelinde elektrikli araç şarj istasyonu ağı işletme lisansına sahip. Buna göre şarj fiyatları ile ilgili değişiklik yapmaya da resmi olarak hakkı var. Eşarj da buna dayanarak artık tüm şarj işlemlerinde fiyatları kWh üzerinden belirleyeceklerini belirtti. Böylece Ağustos 2022 itibariyle elektrikli araç şarj fiyatları değişmiş oldu.

İşte Güncel Eşarj Elektrikli Araçlar Tarifesi

Tarife Fiyat
22 kVA’a kadar tüm AC soketler 6 TL / kWh
60 kW’a kadar tüm DC soketler 6.50 TL / kWh
Diğer Tüm DC soketler 7 TL / kWh

 

İstanbul’daki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here