İşte karşınızda yeni hiper otomobil olan 777 Hyper modeli. Model, 777 Motors şirketinin ilk otomobili. Ayrıca bu hiper otomobil, girişimci ve koleksiyoner Andrea Levy tarafından finanse edildi. Aslına bakarsak bu hiper otomobil tek bir üreticinin eseri diyemeyiz. Model, otomotiv endüstrisindeki birçok kuruluşla birlikte geliştirildi. 777 Hyper tam 730 bg gücünde ve bizce bir otomobilin çok üstünde. Ayrıca model, kapsamlı bir deneyim olarak isimlendirilen sürüş hissine sahip. Bunun nedeni ise şirketin bu modeli tek başına sunmayacak olması. Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

777 Hyper Özel Egzersiz Ekipmanları ile Gelecek

Evet doğru duydunuz. 777 Hyper modeli müşteriye tek başına sunulmuyor. Şirket, kullanıcıya model ile birlikte özel bir EV simülasyonu, özel yarış etkinlikleri ve hatta otomobilin G kuvvetine hazır olabilmek adına özel egzersiz ekipmanları da sunacak. Buna ise kesinlikle maksimum bir yarış deneyimi diyebiliriz. Fakat model sadece pist sürüşleri için kullanılacak. Ayrıca 777 Hyper modelinin, diğer yarış araçları gibi belirli bir regülasyonu da mevcut değil. Modelde ise hiçbir kısıtlama bulunmuyor. 777 Motors, bu modelin üretiminde sadece sürüş keyfi ve saf sürüş hissini dikkate aldığını söyledi. Tüm bunlara baktığımızda ise model resmen bir hayal ürünü gibi duruyor.

Model Oldukça Çevreci Olacak

Şimdi ise gelelim modelin teknik ve görsel özelliklerine. 777 Hyper modeli, FIA onaylı karbon monokok şasi ve Umberto Palermo’nun tasarladığı bir gövdeye sahip. Bu sayede ise model, LMP1 otomobillerini andırıyor diyebiliriz. Ayrıca Hyper’da kullanılan frenler, süspansiyon sistemi ve şanzıman olduğu gibi yarış dünyasından modele aktarılmış durumda. Diğer yandan model, 4,5 litre atmosferik bir V8 motora sahip. Bu sayede ise 777 Hyper, tam 730 bg güce sahip. Hiper otomobilin ağırlığı ise tam 900 kilogram. Sevindirici olan taraf ise modelin  motor gücü ve sesinden hiçbir şey kaybetmeden sentetik yakıtlarla çalışabiliyor olması. Bu da modelin çevreci olacağı anlamına da geliyor. Son olarak belirtelim ki piyasada bu modelden sadece 7 adet mevcut olacak. Ayrıca ilk tam örnekli prototip modeli, 2023’de Monza’da tanıtılacak. Unutmadan şunu da söyleyelim. Modelin etiket fiyatı tam 7 milyon euro.

Dünyanın En Hızlı Süper Otomobillerini Keşfedin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here