Mazda, Vision Study Konsepti ile alakalı bir paylaşım yaptı. Şirket, tarihler ilerledikçe katılaşan emisyon düzenlemelerinin etkisinde elektrifikasyon çalışmalarına hız vermiş durumda. Aslında bu durum sadece Mazda ile sınırlı değil. Neredeyse her şirket elektrifikasyon çalışmalarına hız verdi. Fakat Mazda şirketinden bununla alakalı bilgiler aktarılırken, içerikte gizemli bir spor coupe gözüktü. Bu gizemli coupe modelinin adı ise şimdilik Vision Study Konsepti. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Mazda Vision Study Konsepti Bu Sefer Seri Üretime Geçebilir

Geçtiğimiz günlerde Mazda’nın Başkanı ve CEO’su Akira Marumoto, Japonya’nın resmi kanalında bir açıklama gerçekleştirdi. Yazımızın başında bulunan bu açıklamada Marumoto, şirketin 2050’ye kadar sıfır karbon hedefine ulaşması için gerçekleştirmesi gereken adımları anlattı. Fakat açıklamanın (videonun) sonlarına doğru yeni bir araca dair görüntü ortaya çıktı. Marumoto ise bu görüntü hakkında ”Şirketin gelecek vizyonu” ve ”Göreceğiniz ilk şey, MX-5 ND olacak” ifadelerini kullandı. Buna göre bu görüntü ile beşinci nesil bir MX-5’i ilk görüşümüzü gerçekleştirmiş olabiliriz. Fakat bundan tam olarak emin olmamak gerekiyor. Çünkü 2017 yılında Mazda’nın Vision Coupe Konsepti maalesef seri üretime geçmemişti. Mazda tarafından paylaşılan Vision Study Konsept görüntüsü hakkında ise şu anlık hiçbir bilgiye sahip değiliz. Bu da araç hakkında sadece tahmin yürütebileceğimiz anlamına geliyor. Durum bu şekilde olunca da bu görüntülerden yola çıkarak söylenebilecek tek şeyin modelin arkadan çekişli otomobil oranlarına sahip olduğu.

Diğer yandan ise akıllara gelen bir diğer soru Miata’nın gelip gelmeyeceği. Japon otomobil üreticisi Mazda, yeni nesil Miata’nın 4×4 olacağını söylemişti. Ayrıca modelin içten yanmalı bir motora da sahip olacağını belirtmişti. Fakat günümüzdeki katı emisyon düzenlemelerini göz önüne aldığımızda Miata’nın da içerisinde bir tür elektrifikasyon olabileceğini söyleyebiliriz.

Satılık Tüm Mazda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here