Bugatti Chiron Profilee modelinin eşi benzeri bulunmayacak. Modele ilk bakışta ise çok dinamik bir profile sahip olduğunu görebiliyoruz. Fakat tabi ki de dünyadaki en hızlı otomobillerden bazılarını üreten şirketten bu bekleniyordu. Tüm modern Chiron serileri ise sadece 500 adet üretime sahip ve hepsi aynı temellere dayanıyor. Ayrıca hepsi ünlü dört turboşarjlı 8.0 litre W16 motoru kullanıyor. Muhtemelen Profilee modeli de buna sahip olacak. Fakat bu modelin en önemli özelliği ise sadece 1 adet olacak olması. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Bugatti Chiron Profilee Türünün Tek Örneği Olarak Geliyor

Bugatti, bu model için 2020 sonbaharından beri çalışıyor. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan modelden ise sadece tek bir adet bulunacak. Bu da demek oluyor ki Avrupa’da bir kişi gezegende eşi benzeri bulunmayan bir otomobile sahip olacak. Ayrıca model de standart Chiron modellerinden farklı aerodinamik parçalar da mevcut olacak. Ön tarafında ise klasik Chiron modellerinden farklı olarak daha büyük bir havalandırma ızgarasına sahip olacak. Diğer yandan ise gezegenin eşsiz otomobili olacak olan model, alt gövde için Bleu Royal Carbon rengine sahip. Üst tarafta ise Arjantin Atlantique isimli bir boya bulunmakta. Buna göre ise bu model çift renk seçeneğiyle satışa çıkacak. Ayrıca Bugatti Chiron Profilee’nin süspansiyon sisteminin Pur Sport’dakinden daha sert olacağı belirtiliyor.

Modelin teknik kısımlarına biraz bakacak olursak ise maksimum hızının 380 km/sa olacağı belirtiliyor. Fakat şirketin açıklamalarına göre bu modelde de standart Chiron motoru kullanılacak. Bu da demek oluyor ki Profilee de W16 8.0 litre hacminde bir ünite ile karşımıza gelecek ve 1.479 BG güç üretebilecek. Son olarak ise belirtmekte fayda var modelin 0-100 arası sadece 2,3 saniye olacak. 0’dan 200 km hıza ulaşması ise sadece 5,5 saniyede gerçekleşecek. Eşi benzeri olmayacak olan Bugatti Chiron Profilee modeli 1 Şubat tarihinde açık arttırmayla satılacak. Peki siz bu eşsiz model hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bugatti’nin Yeni Geleneksel Motorlu Hiper Otomobili⇒

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here