Yeni Bugatti hiper otomobil, geleneksel motor ile gelecek. Geçtiğimiz günlerde  Bugatti ve RIMAC birleşti. Bu birleşmenin ardından Bugatti ve elektrikli hiper otomobil üreticisi RİMAC artık ortak çalışacak. Hırvat Teknoloji ve Otomobil şirketi RIMAC’ın patronu Mate Rimac, geçtiğimiz hafta bir söyleşiye katıldı. Bu söyleşide Rimac, sıradaki Bugatti modeli ile ilgili bazı ipuçları verdi. Fakat asıl şaşırtıcı nokta ise elektrikli hiper otomobil üreticisi olan RİMAC’ın, Bugatti ile ortaklığından 2 sene önce geleneksel motorlar üzerinde çalışmalar yapmaya başlamış olması. Bu konudaki tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Yeni Bugatti Hiper Otomobil Eskilere Hiç Benzemeyecek

34 yaşındaki Hırvat iş adamı ve RIMAC’ın patronu Mate Rimac katıldığı söyleşide yeni Bugatti hiper otomobil ile ilgili bazı ipuçları verdi. Burada Rimac, gelecek olan yeni modelin eski modellerle hiçbir bağlantısının veya ortak yönünün olmayacağını belirtti. Rimac açıklamasında “Tamamen yeni bir otomobil olacak. Bu yüzden bir önceki otomobillerden taşınan tek bir parça bile olmayacak. Chiron’dan veya Nevera’dan hiçbir şey almayacağız. Her şey sıfırdan.” dedi. Diğer yandan ise Mate Rimac, iki şirketin birleşiminden önce Volkswagen Grubunun Bugatti hakkında farklı planları olduğunu da belirtti. Hepimizin bildiği üzere aslında Bugatti’nin bir SUV modeli üretme projesi mevcut idi. Fakat şirketin RIMAC ile birleşmesinin ardından bu proje iptal edildi.

Bugatti Mistral / Yeni Bugatti hiper otomobil

Tüm bunlara ek olarak ise Mate Rimac bazı çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Mate Rimac’a göre VW Group, Bugatti’yi satmak veya tamamen bitirmek istiyordu. Birleşmenin ardından ise Bugatti’nin artık SUV projelerine değil tamamen hiper otomobillere odaklandığını belirtti. Fransız otomobil üreticisinin yeni hiper otomobil modeli ise 2023 yılında açıklanacak. Bu sırada ise şirketin yeni başyapıtları olan Mistral ve Bolide modellerinin teslimatları devam ediyor olacak. Son olarak ise bu iki yeni başyapıt hakkında da biraz bilgi verelim. İki model, Bugatti’nin W16 8.0 litre hacmindeki ünitesine sahip. Dört turbolu bu güç ünitesi ise iki modelinde çok hızlı şekilde süratlenmesini sağlıyor.

Bugatti Mistral Hakkında Detaylı Bilgi Edinin⇒

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here