Lucid ve Panasonic elektrikli araçların batarya üretimi konusunda işbirliği yapacağını açıkladı. Uzun yıllar sürecek olan bu anlaşma kapsamında ise Panasonic, Lucid’in hem Air sedan hem de Gravity SUV modellerinin batarya paketlerini üretecek. Bu konuda ise Lucid CEO’su Peter Rawlinson, “2023’te Lucid Air serisinin üretimi artmaya devam ederken 2024 yılında da Gravity isimli SUV modelimizin üretimine başlamayı düşünüyoruz. Bu anlaşma, Lityum-iyon pillere karşı artan talebi karşılamamıza yardımcı olacak.” şeklinde açıklama yaptı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Lucid ve Panasonic Batarya İşbirliğinde İlk Üretim Japonya’da Başlayacak

Lucid ve Panasonic şirketlerinin batarya anlaşmasına göre üretim ilk olarak Japonya’da gerçekleştirilecek. Bunun ardından ise Panasonic’in De Soto, Kansas tesisinde Lucid’in batarya paketleri için bileşen üretimine başlanacak. Lucid ise bu bileşenleri arabalarında kullanacak. Açıklamalara göre ise bu anlaşma 2023 yılında başlayacak ve 2031 yılına kadar devam edecek.

Lucid Air ve Panasonic Batarya Ortaklığı

Diğer yandan ise Lucid, Air modelinin türevlerini arttırma çalışmalarına devam ediyor. Bu konuda şirket geçtiğimiz ay giriş seviye paketi ile Pure modelini ve daha premium bir varyant olan Touring’i duyurdu. Duyurulan modellerden Pure’nin etiket fiyatı ise 92.900 dolardan başlamakta. Ayrıca model 660 kilometrelik bir menzile sahip. Ek olarak Lucid’in SUV modeli Gravity de 2024 yılında görücüye çıkacak. Fakat bu model ile ilgili henüz net bir bilgi mevcut değil. Bu konuda bilinen tek şey ise modelin 7 kişilik bir SUV olacağı yönünde. Ayrıca bu model Lucid’in tüm performans ve tasarım birikimini bir arada toplayacak bir model olacak. Bakalım gelecekte bizi nasıl bir model karşılayacak hep beraber göreceğiz.

Satılık Tüm Elektrikli Otomobil Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here