2023 Porsche Taycan Yazılımı Güncellendi

0
3054
2023 Porsche Taycan

2023 Porsche Taycan modelini büyük güncellemesini alacak. Aslında Porsche Taycan modelini 2020 yılında piyasaya sürmüştü. Bu büyük yazılım güncellemesi sayesinde 2020 model Porsche Taycan yepyeni bir halde karşımıza çıkacak.

Bu yazılım sayesinde bir aracın yaşı her ne olursa olsun üretim hattından ilk kez çıkmış gibi olacağı söyleniyor.

Porsche ücretsiz yazılım güncellemesini ne zaman sunacağını resmi olarak açıklamadı.

2023 Porsche Taycan Yazılım Güncellemesi ile Neler Getiriyor

Porsche’un elektrikli araç modelleri ilerleyen yıllarda sürekli büyüyecek.

İstek üzerine alınacak güncellemelerin fiyatlarını henüz resmi olarak duyurmadı. Ancak kullanıcının isteğine göre anahtarsız açmayı mümkün kılacak bir güncelleme söz konusu olacak.

Büyük yazılım güncellemesi sayesinde firma Taycan’da verimliliği arttırmaya ve şarj süresini kısaltmaya odaklanıyor.

Yazılım güncellemesinden sonra dört tekerlekten çekişli sürümlerde normal ve menzilli sürüş modundayken veya kısmi yük altındayken motorla bağlantı kesiliyor. Bu sayede akü üzerindeki yük azalmış oluyor.

Ayrıca fren performansı diğer yükseltmeler arasında. Sürüş modları değiştirilirken bile bataryanın iyileştirilmiş yönetimi sayesinde düşük sıcaklıklarda Taycan’ın daha hızlı şarj edilmesi sağlanacak.

Bu yazılım güncellemelerinin dışında 22 kw yerleşik şarj cihazı araçta yer alacak. Bu şarj cihazı Avrupa ve Amerika pazarı için ek bir ödeme yapmayı gerektirmeden tak ve şarj et işlevi sunmakta.

İç mekandaki teknolojiler de yükseltmeler arasında. Bilgi-eğlence sistemi yeni bir başlangıç arayüz güncellemesine sahip olacak. Bu arayüz güncellemesinin daha fazla kullanım kolaylığı sağlayacağı belirtiliyor.

İç mekanda bunların yanı sıra Android Auto, Spotify ve gelişmiş bir ses kontrol sistemi olacak. Park sensörleri gelişti. Bu sensör sayesinde park yerini araç sizin için bulacak.

Güncelleme ve yeni Porsche hakkında Taycan model serisinin başkan yardımcısı Keven Giek şunları söyledi:

“Bu güncellemenin ardından, Taycan’ın üretiminin ilk yılından itibaren herkes o zamandan bu yana araçta ne kadar çok şeyin geliştiğine şaşıracak.

Porshce Taycan 2023 Modeline Gelecek Diğer Değişiklikler

Tycan’a gelecek değişiklikler arasında ayrıca şunlar yer alacak:

  • Yeni bir boya ve cila.
  • S Aero Wheels isimli 19 inç Aero jantlar.
  • Dinamik ışık kontrolüne sahip panoramik cam tavan.

Taycan’ın Hangi Modelleri Bu Güncellemeleri Alacak

Taycan’ bu saydığımız tüm güncellemeler 2023 modeline ait. Ancak 2020, 2021 ve 2022 yıllarındaki modellere de bu güncellemeler sunulacak.

2. El Porsche İlanlarına Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here