Bugatti Divo: 52 Milyon Liralık Hyper Car

3
9251

Estetik, performans, güç, tutku ve ruh. O bir Bugatti. Ailenin en yeni üyesi Bugatti Divo muazzam tasarımı ve yenilikleriyle otomobil severlerin gönlünü fethetti. LED ön farları ile yakaladığı boğa görünütüsü adeta rakiplerine nispet yapar nitelikte. Bugatti’nin ilk modern gövde projesi: atletik, keskin ve kesin bir sürüş hissi ile çarpıcı yanal hızlanma ve eşsiz tasarımın bir arada toplanması ile oluşturulan Bugatti Divo büyüleyici bir etkiye sahip.

Divo, Bugatti’nin 21.yüzyılda ürettiği özel üretim gövde yapısına sahip ilk hiper otomobili. Koleksiyon tutkunları için mutlaka garajda bulunması gereken bir otomobil niteliğinde olan Divo, fütüristik tasarımı ve özel sürüş hissi ile kesinlikle özel hissettiriyor. Önceki nesillerin mirasını devralmakla beraber tamamen farklı bir karakter ve sürüş hissine sahip olan Divo, Bugatti’nin ortaya koyduğu gerçek bir ustalık eseri. Genel olarak son bir detay vermek gerekirse, bu muazzam otomobil yalnızca 40 adet üretilecek.

Bugatti Divo Yenilikleri

Bugatti Divo

Bugatti’nin imzası niteliğindeki çizgilere sahip olmanın yanı sıra görsel olarak yatay bir ayrıma sahip olan gövde yapısı özel renkler ile belirgin hale getirilmiş. Üst bölüm daha kaslı ve sürekli çizgiler ile bezenirken alt bölüm daha teknik ve köşeli bir karaktere sahip. Kama şeklindeki profili ve yükselen kemer çizgisi kabinin biraz daha önde olmasını sağlayarak Divo’ya benzersiz bir dinamizm kazandırıyor. Arka tekerlerklerin önünde bulunan hava kanalları ile oldukça verimli bir soğutma sistemi elde ediliyor.

Tamamen yeni bir mimari üzerine inşa edilen Divo, LED farları ile de dikkat çekiyor. Oldukça hafif olan bu farlar yalnızca 35mm kalındığında. Farların bu küçük yapısı sayesinde ön tekerlekler için daha fazla hava kanalı yaratılabiliyor. Arka kısımda yer alan ve Chiron modeline göre %23 daha geniş olan spoiler de yol tutuş ve fren performansı için oldukça faydalı.

Bugatti Divo Kokpit

Bugatti Divo Teknik Veriler

  • 8 litre 16 silindirli dört turboya sahip 1500 PS gücünde motora sahip olan Divo, maksimum 1600 nm tork üretiyor.
  • 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile 0-100 hızlanmasını 2.4 saniyede tamamlıyor.
  • Chiron modeline göre 35kg daha hafif olmasına rağmen 90kg daha fazla yere basma kuvvetine (downforce) sahip.
  • Chiron modeline göre daha fazla yanal hızlanma gücüne sahip. (Divo 1.6g / Chiron 1.5g)
  • 380 km/saat sınırlandırılmış maksimum hıza sahip.

 

Kaynak

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here