Koenigsegg Jesko Absolut Adeta Uçuyor!

0
4466
Koenigsegg Jesko Absolut, siyah, yandan görünüm

Koenigsegg Jesko Absolut, İsveçli otomobil üreticisinin yeni hiper otomobili. Son yıllarda oldukça gelişen hiper arabalar için markalar yarış içerisinde. Özellikle Bugatti ve Mclaren hiper otomobil konusunda her zaman zirvedeki isimler olmayı başardılar. Sınırları aşan muazzam mühendislik becerisi gerektiren hiper arabalara Koenigsegg yüksek performanslı makineleriyle geliyor. Markanın son modeli olan Jesko, performans  açısından sınırları aşıyor. Üstelik sadece hız ve gücü bir araya getiren süper otomobil beklentileri karşılamakla kalmıyor . Aynı zamanda çıtayı da yükseklere çıkartıyor.

Koenigsegg Jesko Absolut, Hayallerin Ötesinde Hıza Sahip 

Koenigsegg Jesko Absolut, üstten görünüm, siyah renk

Yeni model gerçekten etkileyici bir hıza sahip. Neredeyse 500 km/s hıza sahip olan Jesko Absolut adeta uçuyor. Aerodinamik sürtünmeyi mümkün olduğunca azaltma hedefiyle tasarlanan model beklentilerin ötesine geçiyor. Ayrıca Absolut versiyonu, bu zaman kadarki en hızlı Koenigsegg. Öyle ki, markanın CEO’su Christian von Koenigsegg’a göre yakın gelecekte bundan daha hızlısı olmayacak. Jesko Absolut tüm gücünü markanın diğer modellerinde de kullanılan  5 litrelik V8 motoruna borçlu. Bu motor sayesinde 1.600 HP güç ve 1.500 Nm torka kolaylıkla ulaşıyor. Arkadan çekişli olan Jesko Absolut hakkında şimdilik maksimum hız dışındaki veriler açıklanmadı. Ancak aracın 0’dan 100 km hıza 2 saniyede ulaşması markanın hedefleri arasında. Jesko Absolut’u inşa ederken üreticinin sloganı “Çünkü Yapabiliriz” oldu. Böylece, aracın sahip olduğu çılgın hıza ulaşması kaçınılmaz oldu.

Savaş Uçaklarından İlhamla Tasarlanan Hiper Otomobil

Koenigsegg Jesko Absolut, üstten görünüm, siyah renk

Araca ilk bakışta, yüksek kanatları göze çarpıyor. Bu tasarımın arka planında ise savaş uçaklarında alınan ilham olduğu belirtiliyor. Ayrıca kanatlar, böylesi bir hıza sahip olmasını kolaylaştıran 0,28’in altında sürtünme katsayısına yardımcı oluyorlar. Ayrıca aracın ağırlığını azaltmak için karbon fiberden oluşan 21 inçlik jantlar yer alıyor. Üstelik, ön kaputta bir hava kanalı da yer alıyor. Bu hava kanalı sayesinde sürtünme en aza iniyor ve  yere basma kuvvetini artmış oluyor.

Hafif Malzemelerle Kaplı Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut, siyah renk, arkadan görünüm

Üst düzey bir performansa sahip olan bu mühendislik harikası, tamamen hafif malzemelerle kaplı. Çünkü en küçük marjlarda bile ağırlığı azaltmak aracın tasarımının temel amacı olarak belirlenmiş. Son olarak, Jesko Absolut’un fiyatlarının 3 milyon dolardan başlayacağı tahmin ediliyor. Sınırlı sayıda üretime sahip olacak olan araç için bu fiyat o kadar da fazla değil. Çünkü, araç hız ve performans açısından tüm rekorları kırmaya geliyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here