hiper otomobil

Hiper Otomobil Ian Callum ile F1’den Alıntılar Taşıyacak

C-X75 konseptinin soyundan mı gelecek? Ford , Aston Martin ve en önemlisi Jaguar için yaptığı çalışmalarla tanınan Ian Callum, otomotiv tasarımı açısından bir isim haline geldi. Jaguar’ın Lawson dönemi retroizminden kaçışından sorumlu , bu da yeni bir yöne doğru önemli bir adım atılmasına yol açtı. Ian Callum Formula 1’den alıntılar yaparak yeni bir hiper otomobil tasarlayacağını belirtti.

Yeni Bir Yolculuk Vakti

Callum yeni bir hiper otomobil tasarımı açısından yeni bir yolculuğa çıkmaya hazır. Bugün resmi bir basın bülteniyle duyurulan Callum ve bağımsız şirketi Kincsem için yeni bir hiper otomobilin tasarımına öncülük edilecek ve oldukça buna dikkat çekmekteyiz. Kim bilir belki de tarihin tozlu sayfalarına gömülen Jaguar C-X75 süper otomobilinin soyundan tekrar türeyeceğini bir daha duyabiliriz .

Kısa bir arka plan bilgisi olarak size şunları belirtelim. Kincsem, güzel tasarlanmış, yüksek performanslı ürünler geliştirmek için dünyanın en iyi yeteneklerini en son teknolojiyle birleştirmeyi amaçlayan Macar kurucusu Tibor Bak’ın yeni bir dijital lüks markasıdır. İlk olarak, Ian Callum ve tasarım ve mühendislik şirketi tarafından kaleme alınan Kincsem Hyper-GT tasarlanmıştır. Devamında ise şu an bahsettiğimiz araç gelecek !

Kincsem’in hikayesi, markanın arkasındaki ilham kaynağıdır ve eğitiminin ardındaki ethos öncüdür. Sonuç olarak başarıları eşsiz kalmaktadır. Dijital teknolojiye yönelik öncü yaklaşımımız, kısıtlamalar olmaksızın yaratmamızı ve bireyi merkeze yerleştirmemizi sağlar Tibor Bak, “Müşterilerimiz daha önce hiç mümkün olmayan yeni dinamik kişiselleştirme seviyelerini deneyimleyecekler” dedi.

Marka 1870’lerin Başına Dayanıyor

Kincsem, adını 1870’lerde İngiltere’ye getirilen Macar yarış atından alıyor ve spor tarihinde en çok galibiyete sahip olarak kabul ediliyor. (54 başlangıçtan 54 galibiyet)

Kincsem Hyper-GT Hypercar  sadece 54 adet üretilmiş örneklerle sınırlı yarış atı emsali mirasını yansıtıyor. Açıklamaya göre, Hyper-GT yüksek devirli, Formula 1’den türetilmiş bir hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip olacak ve bu yılın sonlarında tam olarak tanıtılacak. Teslimatların 2023 yılına kadar başlaması bekleniyor.

Ian Callum ve bağımsız şirketi, diğer bilgileri açıklamamış  olsa da, Kincsem’e gelen yüksek profilli kişilerin açıklamaları devamının yolda olduğu söylüyor. Hyper-GT ile aynı aktarma organlarını kullanan lüks bir performans SUV’si de yolda.

İkinci El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here