Volkswagen Golf R 20.Yıla Özel Seri Tanıtıldı!

0
1750
Gold R 20.yıl

Alman otomobil devlerinden biri olan Volkswagen, 2002 yılında Golf R32 ile başladığı R serüveninin 20. yılını kutluyor. Bu kapsamda sahnede olan yeni Golf R 20.Yıl özel serisini tanıttı! 20. yıla özel model standart modele kıyasla fazladan 13 beygir güce sahip.

20. yıl için özel olarak tanıtımı yapılan Golf R, tasarım olarak normal Golf R’dan biraz farklı. Söz konusu Golf R, güçlendirilmiş motoru ile bugüne kadar ki en güçlü Gold ünvanını taşıyor.

Volkswagen Golf R 20.Yıl

Golf R32’den Bu Zamana Tam 20 Yıl!

Alman otomobil devlerinden biri olan Volkswagen Golf R modeli 2002 yılında piyasaya çıkmıştı. R rozetini bizlerle tanıştıran ilk model Golf R32’nin piyasadaki tam 20.yılı. Marka, bu güçlü modelinin 20. yılını kutlamak için yeni Volkswagen Golf R 20.yıl özel serisini sevenlerine sundu. Yeni özel seri ile birlikte Golf R’a daha fazla güç gibi bir dizi güncelleme geldi.

Volkswagen Golf R arka

Golf R Teknik Özellikler

Volkswagen’ın sevilen modellerinden olan Golf R, 20. yılını kutluyor. Marka, R modelinin 20. yıl özel serisinde motorunu, EA888 kodlu 2.0 litre turbo ünite 328 beygir güç üretecek şekilde dizayn etmiş. Öncesinde standart Golf R  azami gücü 315 beygir olarak karşımıza çıkmıştı. Bahsettiğimiz bu ekstra 13 beygir, 20. yıl serisine şimdiye kadarki en güçlü fabrika çıkışlı Golf ünvanını veriyor.

20. yıl özel Golf R’da güç, 7 ileri DSG ile birlikte dört tekerleğe iletiliyor. Aynı zamanda araçta, Akrapoviç titanyum spor egzoz sistemi bulunuyor. Bir diğer yandan Volkswagen’ın Emotional Start olarak adlandırdığı özellik de listede yer alıyor. Bahsettiğimiz özellik aktif hale getirildiğinde motorun daha ilk çalıştırmada 2.500 devir çevirmesini  sağlıyor. Bu sayede de daha agresif bir ses ortaya çıkıyor.

Golf R 20.Yıl

Dış Tasarım

20. yıla özel olarak tasarlanan Golf R’da panjur, çamurluk ve arkadaki R logolarının yanı sıra B sütununa denk gelen kısımda 20 rozeti de yer alıyor. Şimdiye kadarki en güçlü Golf R adını taşıyan bu model, mavi veya beyaz renkte tercih edilebiliyor. Aynı zamanda modelin 19 inç alaşımlı jantlarının tasarımı gövde rengine göre parlak siyah veya siyah-mavi birleşimiyle geliyor. Üstelik her iki alternatif de Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler ile kuşatılmış.

Volkswagen Golf R 20.Yıl özel seride başka birçok detay mevcut. Bunlardan bir diğeri de beyaz gövde renginde mavi, mavi gövde renginde siyah ayna kapakları. Aynı zamanda modelde 20 R olarak ayarlanan kapı altı aydınlatma sistemi de bulunuyor.

Son derece göz alıcı ve güçlü modelin iç mekanına baktığımızda ise Nappa deri döşemeye sahip R logolu spor koltuklarla karşılaşıyoruz. Göze çarpan bir diğer detay ise karbon fiber detaylar.

golf r 20. yıl

Volkswagen Golf R 20.Yıl Özel Seri Fiyatı

Volkswagen Golf R 20.Yıl özel serisi bu yılın ortasında satışa sunulması planlanıyor. Ne yazık ki bu özel seri yalnızca bir yıl satışta kalacak. Fiyatı ise henüz belli değil. Ancak standart Golf R’ın ülkemizde satış fiyatı: 1.538.100 TL

Sıfır Km VW Golf Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here