2020 Golf R Tanıtıldı:320 HP İle Tüm Zamanların En Hızlısı

0
3296
Segment Nedir

Sekizinci nesil Golf R , Volkswagen‘in aile hatchback’i diyebileceğimiz Golf serisinin şimdiye kadarki en hızlı ve en güçlü modeli olarak karşımıza çıktı. Volkswagen, R serisini günden güne büyütmeye devam ediyor. Avrupa’da bu ay satışa sunulacak araç maalesef ki ülkemize gelmeyecek.

Arteon R ve Tiguan R gibi sınıf arkadaşları gibi Golf R da 2.0 litrelik hacme sahip dört silindirli turbo beslemeli benzinli bir motordan gücünü alıyor. Bu motor 316 bhp güç üretiyor.

 

Evo4 olarak adlandırılan bu ünite eski seriye göre güç ve torkda artış sağlıyor. Golf R’ın 0-100 km/s hızlanması ise 2 saniye kısalarak 4.7 saniyeye gelmiş durumda. Aynı zamanda araç en yüksek torkunu 2100 rpm ve 5350 rpm arasında sağlayabiliyor.

Volkswagen firmasının aracı tasarlarkenki odak noktası ise çevikliği ve tepkileri iyileştirmek. Golf R artık Arteon ve Tiguan modellerine takılan aktarım organını kullanıyor. Bu sayede istendiği taktirde gücü arka tekerlekler arasında değişken bir şekilde iletebiliyor. Aracın direksiyon yazılımı ise özel olarak ayarlanmış durumda.

Golf R artık daha hafif.

Ön alt şasiler 3 kg hafifletilirken, fren sisteminde de 1,2 kg’lık bir azalma var. Fren diskleri daha iyi bir frenleme performansı için 17mm çapına genişletildi. Aynı zamanda fren pedalının daha hisli olması amaçlandı.

Golf R’ın süspansiyonları, standart modele göre 20mm daha aşağıda konumlandırılmış. Aracın tasarım farklılıkları da mevcut. Ön tamponda kullanılan agresif splitter, büyük siyah arka difüzörler ve dört çıkışlı egzoz açık bir biçimde standart modelinden farklı. Aynı zamanda R için özel tasarlanan jantlar, mavi fren kaliperleri ve şeritler araca fark katan diğer dokunuşlar.

Golf R’ın iç tasarımı dikkat çekici.

golf r

Aracın iç tasarımda da farklılıklar bulunuyor. R logosu işlenmiş ve sürücüyü daha iyi kavrayan koltuklar, spor direksiyon simidi, paslanmaz çelik pedallar ve bilgi-eğlence sistemi için R modeline özgü farklı ekranlar ve grafikler kullanılmış.

İsteğe bağlı R Performance yükseltme paketi, elektronik olarak 250km/s hızında limitlenmiş son hızı 270 km/s’e çıkartabiliyor. Aynı zamanda daha yüksek bir yere basma kuvveti için daha büyük bir arka spoiler ekleniyor. Ayrıca bu yükseltmelere 19 inçlik spor jantlar eşlik ediyor.

Bu paket ayrıca iki ek sürüş modu getiriyor. Sürüş modlarını seçebileceğiniz yeni bir R düğmesi eklenmiş. Sert bastığınızda ise araç “Race” moduna geçiyor. Nürburgring için özel olarak hazırlanan bir mod ve Drift ise aracı daha eğlenceli bir hale getirecek.

Eski serilerde de olduğu gibi, standart egzoz sisteminden 7kg daha hafif olan valf kontrollü bir Akrapovic titanyum performans egzoz sistemi mevcuttur.

Volkswagen, yeni Golf R’de sürüş keyfine önem verse de çift kavramalı otomatik şanzımanı DSG’nin yanına manuel şanzıman eklemeyi düşünmüyor.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here