Tesla Garanti Hizmetlerinde Kısıtlamaya Gidiyor

Geçtiğimiz günlerde cömert iade programını bırakan Tesla, şimdi ise ikinci el araçlarında Tesla garanti hizmetlerini 4 yıldan 1 yıla indiriyor.

Geçmişte ikinci el bir Tesla satın alan herkese, , dört yıllık garanti koruması veya 80.000 mil (yaklaşık 130.000 km) için garanti verilmişti. Bu, kilometre sayacında 50.000 milden az ve dört yaşında veya daha yeni olan herhangi bir Model S veya Model X araç için geçerliydi. Daha eski araçlar iki yıllık veya 100.000 mil garanti alıyordu.

tesla garanti

Şimdi, Tesla’nın güncellenmiş garanti koşulları, kullanılan her Tesla’nın tek bir garanti kapsamına sahip olacağını söylüyor: bir yıl veya 10.000 mil, hangisi önce gelirse.

Kullanılmış araba garantisi, Tesla’dan kısmen yeni ikinci el bir araç satın alan herkese fayda sağlayan yeni bir araba garantisinin yanı sıra sunuluyor. Ancak 2016 veya daha sonra yapılmış ikinci el bir Tesla satın almak isteyen herkes, garanti korumalarının ciddi şekilde azaldığını hissediyor.

Temel Tesla Garantisi Üzerine Kullanılmış Araç Garantisi

Tesla’nın kullanılmış araçları, Temel Araç Sınırlı Garantisinde kalan 4 yıl veya 50.000 milin kalan kısmı kapsamında olacak. Son kullanma tarihinden sonra, Kullanılmış Araç Sınırlı Garantisi 1 yıl veya 10.000 millik ek garanti sağlıyor olacak. Temel Araç Sınırlı Garantisi zaten sona ermişse, Kullanılmış Araç Sınırlı Garantisi teslimat tarihinizden başlayarak 1 yıl veya 10.000 mil kapsamlık Tesla garantisi sağlayacaktır.

tesla model s

Kısacası, bu yeni bir yıllık / 10.000 mil garanti, orijinal üretici garantisinden geriye kalan üstüne geliyor olacak. Başka bir deyişle, geçen yıldan gelen kullanılmış bir Tesla alan kişiler şirketin dört yıllık/ 50.000 mil garantisinin kalan bakiyesini alacaklar. Ek olarak kullanılmış araba garantisini almaya devam edecekler.

Elektrikli Araçlar için Garanti Azaltmak Doğru Bir Karar mı?

Yine de, arabaların inanılmaz bir gelişim sürecinde olduğu, bilgisayar sistemlerine dayandığı bu süreçte bu haberler pek güven artırıcı değil. Garantiler, şirketlerin ürünlerinin arkasında güvenle durmalarının bir yoludur. EV’ler söz konusu olduğunda, dünya bu yeni teknolojilerde belirli bir güven unsuru talep ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here