Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

0
715
Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

Tesla’dan rakiplerine ortak şarj konektörü çağrısı geldi. 2012 yılında Tesla Model S ile birlikte şarj konektörü tescil kazanmıştı. Şimdi ise yeni bir standart geldi. ABD merkezli otomobil devi konu ile alakalı yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamada yeni tasarımının diğer şirketler tarafından da kullanılması çağrısını yaptı. Konektör tasarımının adı ise Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS).

Tesla’dan Rakiplerine  Çağrı: Konektör Tasarımını Kullanalım

Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

Şirket yetkilileri, konektörü yaklaşık 10 yıldır kullandıklarını ifade ettiler. Ayrıca konektörün toplam 32 milyar kilometreye eş şarj döngüsüne sahip olduğunu da söylediler. Tescilli tasarım CCS Combo gibi konektör tasarımlarınn yerine geçmesi mümkün. Tesla konu hakkında “Dünyanın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandırma misyonumuzu yerine getirmek için bugün EV konektör tasarımımızı dünyaya açıyoruz. Şarj şebekesi operatörlerini ve araç üreticilerini, şimdi Kuzey Amerika olarak adlandırılan Tesla şarj konektörünü ve şarj portunu yerleştirmeye davet ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Konektör İçin Yeni Standart

Tesla’dan Rakiplerine Ortak Şarj Konektörü Çağrısı

Geliştirilen standardın iki farklı konfigürasyonu var. Tesla’nın geriye dönük uyumluluk açıklaması ise şöyle: “Kuzey Amerika Şarj Standardı hem 500V nominal konfigürasyonda hem de 1,000V nominal konfigürasyonda mevcuttur. 1.000V versiyonu mekanik olarak geriye dönük uyumludur.” NACS konektör tasarımında maksimum akım değeri şu an net değil. Ancak şirketin açıklaması, belirli sıcaklık limitleri dahilinde istediği akım değeriyle şarj imkanı verileceği yönünde. Ayrıca Tesla, konektörün hareketli parçası olmadığının da altını çizdi.

İkinci El Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here