RS5, iki kapılı Coupe ve beş kapılı Sportback gövde stillerinde sunulan A5’in satıştaki en hızlı sürümüdür. S5 modellerinin yerine geldi ve yüksek performanslı RS 4 Avant station ile aynı koşu tertibatına sahiptir. Bu, kaputun altında 2.9 TFSI 444bhp çift turbo V6, quattro dört tekerlekten çekiş ve standart olarak sekiz ileri Tiptronic otomatik şanzıman aldığı anlamına geliyor. Bu, en yüksek hız 174mph iken, 3,9 saniyelik 0-100mph ulaşmakta.

RS5’in sekiz vitesli tiptronic otomatik şanzımanı oldukça iyidir ve vitesleri hızlı ve sorunsuz bir şekilde değiştirir. Her vites büyütmede egzozdan gelen bir parp, bazılarını memnun edecek (ve diğerlerini rahatsız edecek), ancak vites kutusunun tek gerçek sorunu, bu fiyattaki bir arabada ucuz görünen tekerleğin arkasındaki tıklamalı kulakçıkların setidir.

Motorlar

RS5 ‘in 2,9 litrelik V6 modeli, bir hayal kırıklığıdır. Ne eski V8 ne de Mercedes C63 AMG’deki V8 kadar heyecan verici değil. Bir çift turbo sayesinde V6 444 bg sunar. Bu, RS5 ‘in 3,9 saniyede 0-100 km / s yapabileceği ve gazı sıktığınızda son derece hızlı hissettirdiği anlamına gelir. Ancak sıkıcı motor sesi ve tork gücü dağıtımı, karakter olarak çılgın, heyecan verici bir benzinden çok büyük bir dizele benzediği anlamına geliyor.

RS5 İç Mekan

İçeride, RS5 ‘e RS amblemli spor koltuklar verildi ve kabinin başka bir yerinde çok sayıda RS amblemi var. Gösterge paneli standart olarak Audi’nin Sanal Kokpit ekranına sahipken, MMI denetleyicisinin kullanımı basittir. Vites seçici, onu kullanırken bilek desteği olarak iki katına çıkar ve kullanımı dokunmatik ekrandan daha kolay hale getirir.

Audi, yüksek kaliteli iç mekanlar inşa etme konusunda güçlü bir üne sahiptir. RS 5, birinci sınıf malzemeler ve kaya gibi sağlam yapı kalitesiyle bu geleneği sürdürmektedir. Carbon Pack opsiyon, bu tür bir kalite için felaket anlamına gelebilir, ancak karbon fiber kaplama güzel bir şekilde entegre edilmiştir.

Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

Daha önce de belirtildiği gibi, Audi’nin MMI denetleyicisi gösterge panelinde gurur duyuyor. Bir bilgi-eğlence kontrol sistemi olarak kullanımı dokunmatik ekrandan çok daha sezgisel. Sistem, medyadan nav’a, telefona ve araç ayarlarına anında atlamak için kısayol düğmelerine sahiptir. Her şey kolayca programlanabilir ve kurulabilir.

Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak dahildir ve MMI sistemi, telefon uygulamalarınızda gezinmeyi dokunmatik ekran kullanmaktan daha kolay hale getirir. RS5 ‘in 10,1 inçlik ekranı net grafiklere sahiptir ve uydu navigasyonu yerel trafik bilgisine sahiptir ve otomobilin ömrü boyunca ücretsiz yazılım güncellemeleri ile sunulur.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here