Altıncı nesil Audi A4’ün lansmanını heyecanla beklerken A4 serisinin bir üyesi daha görüntülendi! İşte karşınızda 2024 Audi S4 Avant.

Audi, yeni S4 Avant kış testlerine hız kesmeden devam ediyor. Casus fotoğrafçıları yeni performans vagonunun bazı fotoğraflarını yakaladı. Genel olarak, otomobilin tasarımı mevcut modele göre oldukça evrimsel. Ancak fotoğrafları incelediğimizde model hala göz alıcı.

Dışarıdan Genel Bir Bakış

Audi S4 Avant

İlk olarak en göze çarpan özellik, Hyundai benzeri daha kısa, daha geniş ızgara. Audi’nin diğer modeli RS6 Avant gibi, S4 Avant da daha büyük bir girişe sahip. Ayrıca her iki tarafta da dış kenarlarında dikey air curtain barındıran iki üçgen giriş görüyoruz.

Arka uç çok fazla kamufle halde. Bu nedenle tasarımı henüz belli değil. Ancak dörtlü egzoz boruları standart A4 yerine bir S modeli olduğu anlaşılıyor. Diğer dış detaylar arasında keskin bir omuz çizgisi göze çarpıyor. Bununla birlikte gömme kapı kolları ve eğimli bir tavan yer alıyor.

Teknolojiyle Süslenmiş İç Mekan

Audi S4 Avant

Daha önceki fotoğraflarda iç mekanda yeni otomobilin A8 gibi köşeli 4 kollu bir direksiyon simidiyle geleceğini göstermişti. Ayrıca kapı kontrolleri için kapasitif dokunmatik düğmelere ve revize anahtar tertibatına sahip basit bir orta konsol detaylarını da ayırt etmiştik.

İç mekanı daha fazla incelediğimizde iki adet iPad benzeri ekran var. Bu ekranlardan biri gösterge grubu için. Diğeri ise bilgi-eğlence için. Geçtiğimiz günlerde BMW patronu büyük ekranlara son vereceğini açıklamıştı. Haberi buradan okuyabilirsiniz. Audi’nin bu düşünceye katılmadığını sanırım söyleyebiliriz. En azından şimdilik:)

Yeni S4’e tam olarak neyin güç vereceği henüz net değil. Ancak şimdiye kadar gördüğümüz diğer prototiplere dayanarak en azından onun bir V6 olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu motorun etrafındaki belirli bileşenlerin yerleşimine dayanarak, Audi’nin potansiyel olarak bazı küçük yükseltmeler gelecek gibi görünüyor. Hibritleştirme ile mevcut S4’ün motorunu taşıyacağı da ihtimaller dahilinde. 3.0 litrelik turboşarjlı bir V6 olan bu motor, 349 hp (354 PS / 260 kW) ve 368 lb-ft (499 Nm) tork üretiyor. Audi, Avrupa pazarında olduğu gibi dizel yolunu seçerse, en azından mevcut 342 hp (347 PS / 255 kW) ve 516 lb-ft (700 Nm) tork bekleyebilirsiniz.

Modelin yeni özellikleri yayınlandıkça sizleri haberdar edeceğiz. Takipte kalın!

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here