Daha önce yeni bir Audi otomobilini sürdüyseniz veya bindiyseniz, muhtemelen bir Sanal Kokpit ekranı görmüş olabilirsiniz. Sanal Kokpit, yalnızca bir VR kulaklığında bulunan bir tür hayalet araba iç mekanı değildir, bunun yerine, artık geleneksel analog kadranlar yerine bazı modellere uyan dijital gösterge paneli ekranı için Audi’nin adıdır.

Sanal Kokpit Tarihçesi

Sanal Kokpit ilk olarak 2014 Audi TT Mk3’te ortaya çıktı , ancak aynı yıl lansmanı yapılan Lamborghini Huracan tarafından da kullanıldı. Bugün, bu sistem TT, R8, süper otomobillerde ve Audi’nin lüks ve RS markalı performans modellerinin çoğunda standarttır . Genellikle daha yüksek özellikli süslemelerde (genellikle Sport, S line veya Black Edition çeşitleri) bir Teknoloji Paketinin parçası olarak opsiyondur.

Sanal Kokpit Nasıl Çalışır?

Esasen Sanal Kokpit, teknoloji devi Nvidia’dan temin edilen bir bilgisayar işlemcisine sahip bağımsız bir elektronik parçadır. Kullanıcı tercihlerine göre farklı bilgileri gösterecek şekilde programlanabilen dijital bir ekrana sahiptir. Ekran 12,3 inç genişliğindedir ve geleneksel enstrüman bölmesine sığacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle bir gösterge panosu ekranını yükseltirseniz eklemek kolaydır.

Audi Virtual Cockpit, sürücü tarafından ayarlanabilen ve bulunduğunuz araca göre değişen bir dizi ayara sahiptir. Değişiklikler, Virtual Cockpit ile donatılmış modellerde standart olan çok işlevli direksiyon simidi aracılığıyla yapılır. Ekranı, bu seçeneği belirlediyseniz Google 3B haritalama dahil olmak üzere harita bilgilerini, gelişmiş seyahat bilgisayarı, telefon rehberi veya ses bilgilerini gösterecek şekilde programlayabilirsiniz. Çark üzerindeki başka bir düğme, ek bilgilere daha fazla yer açmak için kadranları küçültebilir veya büyütebilir.

Sanal Kokpit, Audi’nin arabalarında ilk kez göründüğünde, ekran düzgün çalışmadığında, haritalar donarken ve çalışırken ekranda garip okumalar ile güvenilirlik biraz sorun teşkil ediyordu. Ancak kullanılan yazılım sayesinde, mühendisler herhangi bir hatayı giderebildi, bu nedenle mevcut sistem çok daha güvenilir. Virtual Cockpit ile kullanılmış bir araca bakıyorsanız, sistemin düzgün çalışmasını sağlamak için en son yazılım güncellemelerine sahip olduğundan emin olun.

Daha eski dijital ekranlar güneş ışığında parlamadan muzdaripti, ancak yoğun şekilde kapanmış kadranlar için mevcut eğilimle, mühendisler Sanal Kokpit’i tüm ışık koşullarında okunaklı hale getirmeyi başardılar.

Audi, Virtual Cockpit’i piyasaya sürdü, ancak belirtildiği gibi, Lamborghini tarafından da kullanılıyor , Volkswagen ayrıca Aktif Bilgi Ekranı adlı kendi versiyonunu da tanıttı. Ve VW Group, dijital ekran teknolojisini benimseyen tek şirket değil. Mercedes , E-Serisi ve S-Serisi gibi otomobillerde kendi yüksek çözünürlüklü ekranlarına sahipken, Renault , Volvo ve PSA Peugeot Citroen de bu ekranları kullanıyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here