2023 Tüketici Elektroniği Fuarı CES’te heyecan verici birçok tanıtımlar ve açıklamalar gördük. Bunlardan birisi de BMW patronu Oliver Zipse’den geldi. Oliver Zipse yakında arabalardaki büyük ekranların tarihe karışacağına inandığını söyledi.

BMW, markanın yeni nesil elektrikli araçlarının teknolojik önizlemesi niteliğindeki i Vision Dee konsepti ile Las Vegas’taydı. Buradan inceleyebilirsiniz. Tanıtımlarda en çok vurgu ön camın tüm genişliğini kaplayan devasa bir baş üstü ekranıdı. Özellikle BMW arabalarındaki geleneksel ekranları büyük HUD’larla değiştirmesine çokça değindi. Bununla birlikte şirketin CEO’su gösterge panolarına entegre büyük ekranların yakında yok olacağını söyledi. Hatta Zipse bu duruma kesin gözüyle bakıyor.

10 Yıl İçinde Gidecek

Arabalardaki Büyük Ekranlar Yakında Tarihe Karışıyor

2023 CES’te bir medya basın toplantısında konuşan Oliver Zipse, orta konsol tabanlı büyük ekranların yakında ortadan kalkacağına “kesinlikle ikna olduğunu” söyledi. Zipse, bunları sürücüler için büyük bir dikkat dağıtıcı olarak görüyor. Ayrıca düzenlemelerin bile otomobil üreticilerini iç tasarımlarını değiştirmeye gidiyor. Buna bir çözüm olarak ekranları bırakmak zorunda kalınacağını düşünüyor. Zipse medya temsilcilerine “10 yıl içinde gidecek” dedi. i Vision Dee konseptindeki Head Up Display oldukça gösterişli. Ayrıca bir sürü avantajı da var.

Ancak bu ifade yinede oldukça iddialı. BMW, yeni baş üstü gösterge ekranı teknolojisiyle sektörde devrim yaratmak istiyor. Ancak tüketicilerin bu yeni teknolojiye nasıl tepki vereceği muamma. Üretim araçlarında ilk uygulaması, on yılın ortasından itibaren Neue Klasse modelleriyle gelecek. Bu yeni nesil modellerden ilk çıkacak olan bir sedan ve bir crossover olacak.

Arabalardaki Büyük Ekranlar Yakında Tarihe Karışıyor

BMW tasarım patronu Domagoj Dukec kısa süre önce Automotive News’e verdiği röportajda, “Teknolojimizle, arabadaki herkes, arkadaki insanlar bile aynı bilgileri görebilir.” demişti. Oliver Zipse ise Neue Klasse tabanlı elektrikli araçlara atıfta bulunarak bu yeni sistemin “Tasarım, teknoloji ve sürdürülebilirlik açısından bir kuantum sıçraması” olduğunu ekledi.

Arabanızı Kullanmak İçin Aşağı Bakmak Büyük Bir Hata

BMW’nin “Arabanızı kullanmak için aşağı bakmanız gerekiyorsa, bunun büyük bir hata olduğunu düşünüyoruz” açıklaması kulağa hoş gelebilir. Ancak sektörde ekranlar gittikçe büyüyor. Ayrıca buna talep de artıyor. Gelecek 10 yılda birçok şeyin değişeceği kesin. Fakat buna ekranlar dahil mi, soru işareti. Bu konuda siz de düşüncelerinizi yorum olarak yazabilirsiniz!

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here