Robotaksi İle Paylaşımlı Yolculuk: Polestar-Waymo İşbirliği

0
1217
robotaksi
robotaksi

Polestar, Waymo ile paylaşımlı yolculuk için Robotaksi yapacak. Volvo‘nun premium EV’si, sürücüsüz girişim Waymo’ya katılan en yeni otomobil üreticisi, ancak şimdiye kadarki ayrıntılar az diyebiliriz.

Robotaksi ile Ayrıntılar Neler?

Ayrıntılar gözle görülür derecede seyrek, ancak ilk duyuru, Volvo premium elektrikli markası Polestar’ın sadece binek araçlara yönelik yeni bir EV platformuyla çıkacağını söylüyor.

Otomatik sürüş teknolojisi Waymo Driver olarak adlandırılır ve Waymo, Jaguar Land Rover, Nissan ve Renault dahil olmak üzere bir dizi otomobil üreticisinin araçlarında test etmektedir.

Bunu duyduğunuzda şok olacaksınız, ancak Volvo sürücüsüz araçların günümüzün insan pilotlu modellerinden daha güvenli olacağını düşünüyor.

Waymo-Otonom Araç Geleceği

robotaksiler-waymo
robotaksiler-waymo

Waymo’nun bizi otonom araçların geleceğine götürmek için gerekenlere sahip olduğunu düşünen şirketler listesine Polestar’ı ekleyin. Geleceğin tam olarak nasıl görüneceği şu anda biraz belirsiz, ancak Polestar’ın Waymo ile stratejik bir grup ortaklığına, Çinli otomobil üreticisi Geely’nin garajında diğer iki markayı da içeren otonom araç teknolojisini geliştirmek için katıldığını biliyoruz: Volvo ve Lynk & Co.

Polestar, bu yeni ortaklığın, Waymo’nun Waymo Sürücüsü adı verilen tamamen kendi kendine sürüş teknolojisini gelecekteki Polestar araçlarına yerleştirmek de dahil.  Ayrıca “elektrikli performans markası için yeni fırsatlar” açacağını söylüyor. Anlaşma, Waymo’yu Volvo Car Group için seçkin küresel Seviye 4 ortağı yapıyor. SAE tarafından tanımlandığı üzere Seviye 4, sınırlı durumlarda aracı kendi başına sürebilen bir teknoloji kategorisidir.

Robotaksi İle Yeni Dönem Araç Paylaşım

robotaksi-waymo
robotaksi-waymo

Waymo yaptığı açıklamada, “Stratejik ortaklığımız sayesinde, Waymo Sürücüsünü araç paylaşım hizmetleri için yepyeni bir mobilite odaklı elektrikli araç platformuna entegre etmek için önce birlikte çalışacağız” dedi. Diğer bir deyişle, tanımlanmamış bir noktada bir tür Polestar premium otonom robotaxi mobilite hizmeti geliyor.

Waymo, sonunda “Waymo Driver ile kolayca entegre olan araçlar yaratmak” için otomobil üreticileriyle ortak olduğunu söyledi. Bu araçlar daha sonra araç çağırma hizmetlerine ek olarak yerel teslimatlar, kamyonlar veya kişisel arabalar gibi bir dizi hizmet için kullanılabilir. Son yıllarda Waymo, otonom teknolojisini test etmek için Jaguar Land Rover (2018), Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ve Lyft (her ikisi de 2019’da) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Waymo ayrıca pilot programlarında yıllardır Chrysler Pacifica minivanlarını kullanıyor.

2.El Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here