Günün Klasik Seçimi: VW Karmann Ghia (1966)

0
3802
vw-karmann
vw-karmann

Günün klasik seçimi 1966 VW Karmann Ghia, oldukça farkla görünüyor. “Nadir” ve Volkswagen Karmann Ghia kelimeleri genellikle birlikte kullanılmaz. Diğer bir deyişle, nispeten sınırlı sayıda üretilen ve VW tarafından ABD’ye resmi olarak asla ithal edilmeyen Type 34 olarak bilinen daha büyük, keskin kenarlı versiyona bakmıyorsanız.

1966 VW Karmann Type 14’e Benzediği Kadar Farklı da

vw-karmann-klasik
vw-karmann-klasik

Karmann Ghia Type 14 gibi, Beetle şasisine ve hava soğutmalı, düz 4 çalışan dişliye dayanan tanıdık bir spor modeli. Type 34, Milanlı Carrozzeria Ghia tarafından tasarlandı ve VW’nin Osnabrück, Almanya’daki Karmann montaj tesisinde üretildi. Ancak Type 34, VW Type 3 şasisi (fastback ve squareback’i düşünün) ve daha büyük deplasmanlı motor üzerine inşa edilmiş daha büyük, daha geniş bir modeldi. Görünüm klasik Type 14’e benziyor ancak gözlerinizi kıstırıp “Nasıl?” Demenizi sağlayacak kadar farklı.

Günün klasik seçimi, 1961’den 1969’a kadar üretilen ve Birleşik Krallık’ta burundan kuyruğa uzanan keskin karakter çizgileri nedeniyle The Razor’s Edge olarak bilinen 1966 Volkswagen Karmann Ghia Type 34’dür.

VW Karmann Özellikleri

vw-karmann-özellik
vw-karmann-özellik

Jackson, Mississippi’ye göre, “Almanya’da Type 34, daha geniş ve daha lüks özellikleri nedeniyle” Der GroBe Karmann “veya” The Large Karmann “olarak bilinir.  Daha iyi bilinen kardeşi Type 14’e kıyasla,” VW reklamı yapan bayi. “O zamanlar Type 34, Volkswagen serisindeki en pahalı otomobildi ve iki Beetles kadar pahalıydı.”

Satıcı, bu artı boyutlu Ghia’nın, kilometre sayacında yalnızca 34.942 mil gösterilmesiyle korunmuş bir orijinal coupe (hepsi coupe) gibi göründüğünü belirtti. Araba, görünüşte orijinal 1.600 cc, hava soğutmalı boxer motoru ve 4 vitesli manuel şanzımanıyla Manila Sarısı fabrika boyasını hala giyiyor.

Satıcı, “Bu, neredeyse hiç duyulmamış ve ender bir Volkswagen için gerçek bir kanıt,” diyor. “Bu araç çalışır ve sürer, aynı zamanda tüm orijinal patinasını tutar. Kaydedilmemiş ve hiçbir zaman değiştirilmemiş, Avrupa nostaljisi dünyasında yaşayan bir efsane olmaya devam ediyor. ”

Oldukça Sıradışı Mı?

vw
vw

Yani evet, bu VW hem tip hem de durumda oldukça sıradışı. 1961-69 yılları arasında üretilen yalnızca 42.500 Type 34 vardı ve reklamda Type 34 Registry verilerinden alıntı yapıldığında, ABD’de yaklaşık 400 tanesi olmak üzere dünya çapında yaklaşık 1.200 tane var olduğu tahmin ediliyor.

İkinci El Klasik Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here