Volvo Cars ve Polestar, 2020 AB CO2 emisyonu hedefini başarmakla yetinmeyip, aşacak. Volvo Cars ve stratejik iştiraki Polestar, filo emisyonlarını, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen düzenlemeler tarafından tanımlanan 2020 için ortak CO2 hedeflerinin ötesinde azaltacaklarını teyit etmişti. Her iki şirketin elektrifikasyona stratejik odaklanmasına daha fazla güvenilirlik katacak.

Volvo ve Polestar Ford İle Havuz Anlaşmasına Gitti

polestar
polestar

Sonuç olarak, Volvo Cars ve Polestar, Volvo Car Corporation olarak, Ford ile bir havuz oluşturma anlaşmasına girdiler. Fazla CO2 emisyonlarını Ford’a ve potansiyel olarak diğer otomobil üreticilerine Avrupa Komisyonu tarafından uygulanan havuzlama sistemine uygun olarak teklif etti. Anlaşmadan elde edilen gelir, yeni yeşil teknoloji projelerine yeniden yatırılacak.

Volvo Car Group CEO’su Håkan Samuelsson, “Volvo Car Group için gelecek elektrikli ve şirketimizi somut eylemlerle dönüştürüyoruz” dedi. “CO2 azaltma hedeflerimizi aştığımızı görmekten memnunum. Stratejimizin işimiz ve gezegenimiz için doğru olduğunu kanıtlıyor. ”

Volvo Cars Elektrifikasyon Taahhüdünde İlk Üretici Firma

volvo-ve-polestar
volvo-ve-polestar

Volvo Cars, tamamen elektrifikasyonu taahhüt eden ilk yerleşik otomobil üreticisiydi. Bunu da ürün yelpazesindeki her modelde bir plug-in hibrit varyant sunan tek markadır. Ayrıca, teslimatları bu yıl başlayacak olan XC40 Recharge ile başlayarak önümüzdeki yıllarda bir dizi tamamen elektrikli model tanıtacak.

Plug-in hibrit otomobillerinin satışları, 2020’nin ilk üç çeyreğinde Avrupa’daki satışların dörtte birinden fazlasını oluşturdu. Bu dönem boyunca Volvo Cars, IHS tarafından ölçüldüğünde Avrupa’da bir numaralı plug-in hibrit marka oldu ve 2025 itibarıyla Volvo Cars, küresel satış hacminin geri kalanı hibrit araçlarla birlikte yüzde 50 tamamen elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Bu arada Polestar, tamamen elektrikli Polestar 2 modelini bu yılın başlarında teslim etmeye başladı ve elektrikli otomobil şirketi pazardaki varlığını artırmaya devam ederken hızla Avrupa’nın en önde gelen elektrikli otomobil markalarından biri haline geldi.

Volvo ve Polestar 2040 Stratejisi

volvo-ceo
volvo-ceo

Volvo Cars’ın elektrifikasyon stratejisi, 2040 yılına kadar iklim nötr bir şirket olmayı hedeflediği iddialı iklim planının bir parçası. Plan, elektrifikasyon yoluyla egzoz borusu emisyonlarını ele almanın ötesine geçiyor; şirket ayrıca üretim ağında ve daha geniş operasyonlarında, tedarik zincirinde ve malzemelerin geri dönüşümü ve yeniden kullanımı yoluyla karbon emisyonlarıyla mücadele edecek.

Şirket, 2040 hedefine doğru ilk ve somut bir adım olarak, araba başına egzoz borusu emisyonlarında yüzde 50 azalma dahil olmak üzere 2018 ile 2025 arasında otomobil başına yaşam döngüsü karbon ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefliyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here