2022 yılında araç kiralama talepleri arttı. 2022 Ocak-Kasım dönemi araç kiralama verileri paylaşıldı. Buna göre 2022 yılı verileri geçen senenin aynı dönemine oranla %23 artış gösterdi. Araç kiralama talebinin çok yoğun olduğu yaz dönemi ve güz dönemi olarak ayrılan Haziran-Kasım arası dönemde ise taleplerde %6’lık bir artış yaşandı. Bu dönemde en çok talep gören araç segmenti ise B1 segmenti araçlar oldu. Fakat bu araçlardan otomatik modellere olan ilgi daha yüksekti. Sonuç olarak otomatik B1 segmenti araçlar diğer araçlara göre %16 daha fazla tercih edildi. Konu ile ilgili de uzmanlardan bazı açıklamalar geldi. Bu açıklamaları ve tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Araç Kiralama Talepleri Pandemi Öncesi Döneme Dönüş Sinyalleri Veriyor

2022 yılı Ocak-Kasım dönemine ait araç kiralama verileri paylaşıldı. Buna göre 2022 yılında araç kiralama talepleri geçen seneye göre %23’lük artış gösterdi. Ayrıca Haziran-Kasım arası dönemde de yine geçen seneye göre %6’lık bir artış sağlandı. Buna göre ise araç kiralama sektörünün tekrardan pandemi öncesi döneme dönüş sinyalleri verdiğini söylemek mümkün. Araç kiralama sektöründe tek artış bu alanda da yaşanmadı. Araç kiralama sürelerinde de 2022 yılında artış sağlandı. Buna göre 2021 Ocak-Kasım döneminde 5,4 gün olan ortalama araç kiralama süresi bu sene 6,5 gün olarak gerçekleşti. Yani bu sene araç kiralama sürelerinde de %46 artış yaşandı.

Araç kiralama talepleri

Konu ile ilgili Garenta Genel Müdürü Şafak Savcı’da bazı açıklamalarda bulundu. Savcı ”2022’nin 11 aylık döneminde internetten ve yüz yüze yapılan kiralama sayısı %23’e yakın arttı. Yine bu yılın Haziran ve Kasım aylarını kıyasladığımızda bir önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 6’lık bir artış gördük. Pandemiyle birlikte zor geçen iki yılın ardından talebin artması memnuniyet verici. Kısa dönem araç kiralama sektöründe talebin en çok arttığı yaz döneminin ardından yılın son çeyreğinde sonbahar ve kış turizmiyle birlikte pandemi öncesi döneme yaklaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Araç Kiralama Sözleşmesi Nasıl Yapılır?⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here